"VUČIĆ PREDAO DEO SRPSKE ELEKTROMREŽE NA SEVERU KOSOVA"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je svima jasno da tu nema nazad i da je Aleksandar Vučić deo srpske elektromreže predao Kosovu, piše Danas.
Ona je za ovaj medij komentarisala to što kosovski operater KOSTT preuzima snabdevanje električnom energijom severa Kosova i ukazala da je Nemačka uložila više od 100 miliona evra u povezivanje elektromreža Kosova i Albanije, što je prema njenoj oceni veliki strateški i investicioni projekat za tu državu.
Trajković navodi da su projekti povezivanja već odavno bili u pripremi, te da je to sada završeno.
“Pouzdano znam da su svi integrativni projekti na Severu rezultirali odlaskom dela Srba. To je ono što i onako ugroženu multietničnost zaista drastično smanjuje“, ističe Trajković.
Ona dodaje da Srbija i Vučić uopšte nisu pokazali šta je to Srbija dobila, i da li je uopšte nešto dobila, osim pokušaja da se preko Nemačke on lično još neko vreme održi na vlasti.
"Nikakav boljitak država kao država nije dobila, jer to je ipak jedan ogroman strateški ustupak. I strateški i finansijski. Ja sam zabrinuta i za Srbe. Država je trebalo ranije, dok je bila u sistemu, da reguliše plaćanje struje Srbiji. Ali oni su to ostavili jer imaju kriminogene faktore, pa su zajedno sa Albancima to koristili za bitkoine”, kaže Trajković.
“Danas” podseća da je operator sistema, prenosa i tržišta električne energije (KOSTT) na Kosovu 14. decembra preuzeo snabdevanje električnom energijom opština na severu Kosova.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji