SEDNICA PREKINUTA, DPK POVUKLA PREDLOG

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Vanredna sednica kosovske skupštine na kojoj je trebalo da se raspravlja o usvajanja hitnog paketa ekonomskih mera u vrednosti više od 300 miliona evra, prekinuta je nakon što se Demokratska partija Kosova (DPK) povukla od proceduralnog predloga.

Demokratska partija Kosova povukla je rezoluciju o hitnom paketu mera, jer kako tvrde, ne postoji dogovor da se dva predloga zakona nađu na dnevom redu. Na osnovu toga predsednica Skupštine Vjosa Osmani prekinula je današnju sednicu.

Poslanik Demokratske partije Kosova Bedri Hamza predložio je na početku sednice da se uvaže dva zakona, koji su predloženi od strane DPK.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši je kazao da problem predstavlja vlada koja je u ostavci.

Lider Socijaldemokratske inicijative (NISMA) Fatmir Ljimaj se tokom sednice osvrnuo na novu odluku ministra zdravlja Arbena Vitie i kazao da sve mere moraju biti donete u skladu sa zakonom.

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti je u međuvremenu izjavio da je sednica Skupštine Kosova nepotrebna, jer je hitni fiskalni paket stvar vlade i nije stvar rasprave u Skupštini.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165