HOTI:PITANJE NESTALIH OSOBA OD SUŠTINSKE VAŽNOSTI U DIJALOGU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je da je pitanje nestalih osoba od suštinske važnosti u dijalogu između Kosova i Srbije.
Prema njegovim rečima, ovo pitanje je uključeno u vašingtonski sporazum, kao i u dijalog u Briselu.
"Pitanja nestalih osoba s pravom nas brinu. Ulažemo sve napore da napredujemo. Dijalog sa srpskom stranom uz posredovanje EU nije slučajno počeo sa temom nestalih osoba. Naš osnovni cilj je da pronađemo i vratimo tela nestalih. To će biti glavno pitanje bez kojeg ne možemo ići napred", odgovorio je Hoti na pitanje poslanika Samoopredeljenja Fitorea Pacolija da li će usloviti učešće Kosova u dijalogu razjašnjavanjem sudbine nestalih.
Pacoli je, međutim, nastavio sa pitanjima u vezi sa ovim pitanjem, dodajući da srpska država ne namerava istrage.
"Gospodin, Hoti nisi odgovorio. Da li ćete nastaviti dijalog sa Srbijom, ili ćete ga uslovljavati do trenutka kada država Srbija otvori istragu, jer još uvek razgovaramo, ali imamo činjenice koje su izašle na videlo i imamo srpsku državu, koja ne namerava istragu“, ponovo upitao Pacoli.
Hoti je rekao da je njegov odgovor akcija koju Vlada Kosova preduzima po ovom pitanju.
„Mislim da dajemo jasne odgovore akcijama koje preduzimamo. Pitanje nestalih osoba uključeno je u vašingtonski sporazum, tačka sporazuma, iako je to za normalizaciju ekonomskih odnosa dve zemlje. U dijalogu u Briselu, glavna tema, prva tokom procesa dijaloga je pitanje nestalih. Mi u ovom procesu vodimo dijalog sa našim međunarodnim partnerima kako bismo se pozabavili ovim pitanjem. Verujem da smo ovom pitanju dali dužni značaj“, rekao je Hoti

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji