PROBLEM SA STRUJOM U CENTRU GRAČANICE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

GRAČANICA - Blizu 50 domaćinstava u samom centru Gračanice, među kojima su i poslovni i privredni subjekti, se već dve nedelje suočava sa problemima u snabdevanju električnom energijom. Meštani planiraju protest, kazao je za RTV Kim Miroslav Arsić, vlasnik mesare i restorana „Arsa“.

Višesatni prekidi elektro napajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli su do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice. Meštani tvrde da je i ta jedna faza, koja je povremeno uključena, toliko slaba da uređaji ne mogu da rade normalno.

Dodatni problem ovom naselju u Gračanici predstavljaju niske temeprature.
Kako saznajemo, meštani su se više puta obraćali nadležnima u KEDS-u, ali problem do danas nije rešen. Kako tvrde, ekipe KEDS-a povremeno izađu na teren i privremeno otklone kvar, ali se ubrzo on ponovo javlja, kazao je za RTV Kim vlasnik restorana i mesare „Arsa“, Miroslav Arsić.

„Od 8. januara imamo problem sa električnom energijom. Zvao sam više puta KEDS u Prištini, u jednom trenutku čovek koji se javlja na telefon postao je krajnje neljubazan. Svi iz komšiluka zovu, ne znamo više šta da radimo. Pozivamo novinare i planiramo da blokiramo put. U pitanju je izlazni kabl iz trafostanice, koji je kako kažu, u prekidu. Međutim, niko ne dolazi da to popravlja. Dođe po neko zameni neki osigurač, on za pola sata izbaci. U komšiluku ima i dece, bolesnih ljudi. Ja imam biznis i zapošljavam 15 radnika, imam ogromne gubitke. Moje hladnjače su trofazne i ne mogu da funkcuionišu. Od 8. januara kada se sve skupi, možda smo imali 3-4 sata struje“, kazao je Arsić.

Arsić ističe da će meštani u toku dana, ili sutra, izaći da protestuju, kako bi ukazali na problem.

Stanovnici ovog dela Gračanice obratili su se i opštini Gračanica da sa institucionalnog nivoa reši problem. Međutim, direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković ističe da iz KEDS-a nema povratnih informacija kada će kvar biti otklonjen.

„Znamo da taj deo Gračanice nema dve faze. Kontaktirao sam predstavnike KEDS-a, međutim zbog loših vremenskih prilika i problema na terenu ekipa je kasnila. Zamenili su osigurače, ali došlo je do toga da je osigurač ponovo izbacio i meštani su ostali bez tih faza. Na ponovne pozive meštana, i moje, došla je druga ekipa sutradan. Ponovo je bio isti problem, zamenili su osigurače koji su posle određenog vremena izbacili. Zaključili su da je u pitanju podzemni kabl koji ide iz trafostanice do prvog stuba. Sada čekamo da ekipe dođu i ispitaju tačnu lokaciju gde se proteže taj kabl kako bi otklonili kabl“, kazao je Trajković, dodajući da „ekipe iz KEDS-a nisu u nadležnosti Opštine, već regionalne kompanije“.

RTV Kim takođe nije uspela da dobije odgovor iz KEDS-a kada će problem sa strujom u ovom delu Gračanice biti rešen.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165