PORAZ ŠAHISTA OD HOLANDIJE, TRIJUMF ŠAHISTKINJA NAD BELGIJANKAMA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

SLOVENIJA - U petom kolu 23. ekipnog prvenstva Evrope za šahistkinje i šahiste koje se održava u Termama Čatež, u Sloveniji, pobeda i poraz naših selekcija.

Muška reprezentacija je uprkos porazu od Holandije, rezultatom 2,5:1,5, uspela da zadrži korak za vodećim timovima na tabeli koji imaju 8 bodova, Srbija je ostala na 6. Partija odluke u petom kolu odigrana je na trećoj tabli gde je Ivan Ivanišević izgubio crnim figurama Jordena Van Foresta. Na prvoj, trećoj i četvrtoj tabli remijima su završeni
dueli Giri - Indjić, Ivić - Lukas Van Forest i Markuš - Varmerdam. Treba istaći da su naši momci odigrali hrabro i ovaj meč i da su i protiv Holandije, šestog favorita EP, imali priliku za pozitivan rezultat, ali su je propustili. Posle dana pauze, Srbija u šestom kolu igra sa reprezentacijom Finske.

Naše šahistkinje su ubedljivom pobedom nad selekcijom Belgije nagovestile bolje rezultate u drugom delu takmičenja. Trijumfom od 3,5:0,5 Srbija je stigla do petog boda i deobe 13. mesta. Teodora Injac je nadigrala Hane Gusens na prvoj tabli, Jovana Erić nije imala problema protiv Astrid Barbier na trećoj, dok je ubedljiv trijumf timu Irine Čoljuškine donela Marina Gajčin u partiji sa Sarom Dirkens. Na drugoj tabli remijem ze završen duel Darije Vandufujs i Adele Velikić. U šestom kolu koje se igra u četvrtak, Srbija se sastaje sa Francuskom.

 

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 


izbori

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji