HARADINAJ: KOSOVO ŽELI SPORAZUM UNUTAR POSTOJEĆIH GRANICA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj pozdravio je nastavak dijaloga s Beogradom i istakao da svima treba da bude jasno da Priština ne sme da učestvuje na okruglom stolu gde se razgovara o promeni granica i teritoriji.
Haradinaj nije želeo da komentariše ko će voditi pregovore i dodao da Ustav Kosova jasno definiše nadležnosti premijera i predsednika.
"Kosovo ne sme sesti za sto i učestvovati u razgovoru bez jasnog objašnjenja da se za stolom ne razgovara o našoj teritoriji, granicama ili ustavnom poretku. Nemojmo otvoreno raspravljati o svakoj temi, Kosovo nema luksuz da raspravlja o svakoj temi", rekao je Haradinaj.
Haradinaj je za KosovaPress rekao da je u dijalogu sa Beogradom važno slediti principe, a ne diskutovati oko toga ko vodi proces.
Upitan da li treba ubrzati dijalog, da bi se dogovor postigao do septembra, Haradinaj je rekao da nema vremena za gubljenje.
"U interesu Kosova je da se postigne dogovor o međusobnom priznavanju postojećih granica između Kosova i Srbije“, rekao je Hradinaj.
Istakao je da je prošlo 20 godina i da Kosovo nema vremena za gubljenje i ponovio da Kosovo želi sporazum o međusobnom priznavanju unutar postojećih granica.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165