ZUBENICA: BEOGRAD I PRIŠTINA NIKAD BLIŽE REŠENJU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku iz Beograda Mišel Zubenica izjavio je u emisiji „Razgovor na RTK2“ da su Beograd i Priština nikad bliže rešenju, iako formalno još uvek nema razgovora dve strane. Da li će konačnog dogovora i biti jako je teško reći, a to ne znaju ni direktni učesnici tih razgovora, kao ni predstavnici političke elite u Beogradu i Prištini, kaže Zubenica.
„Mislim da objašnjenja svega i očekivanja koja će biti mogu prosto da se vide samo kroz isključivu želju SAD, koliko je njima da kraja stalo da se taj problem reši, a ja lično mogu tako nešto da podržim, ne zbog SAD, ni zbog interesa političkih elita na dve strane, već prosto iz ugla građanina, jer smatram da te stvari i političke probleme iz prošlosti treba da ostavimo po strani“, dodaje Zubenica.
„Treba da gledamo u budućnost, a budućnost može da se gradi samo ako postignemo trajan mir i samo ako zaista dođe do pomirenja između srpskog i albanskog naroda“, poručuje gost Razgovora.
Izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku Mišel Zubenica ističe da je optimista po pitanju dogovora koji bi, zaključuje morao da bude kompromis dve strane.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165