SKUPŠTINA USVAJA ZAKON O INSPEKCIJI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Sa 67 glasova za, 10 protiv i nijednog uzdržanog, Skupština Kosova je u drugom čitanju usvojila Zakon o inspekciji.

Na plenarnoj sednici sa ovom jedinstvenom tačkom za razmatranje u drugom čitanju Nacrta zakona o inspekciji, zamenica predsednika Funkcionalne komisije Jeta Statovci je istakla da je Nacrt zakona o inspekciji izradilo Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine a odobrila je Vlada.

Poslanica Statovci je rekla da je svrha ovog zakona da se definišu principi inspekcijskog nadzora, pravila za regulisanje inspekcijske delatnosti i inspekcijski postupci.

Statovci: Zakonom o inspekciji unapređuje se inspekcijski sistem

„Usvajanje Nacrta zakona o inspekcijama neophodno je za stvaranje zakonskog okvira, jedinstvenog za koordinaciju inspekcija, organizaciju inspekcijskih organa u okviru državne organizacije, kao i maksimalno ujednačavanje inspekcijskih postupaka. Izrada i usvajanje jedinstvenog zakona o inspekcijama je uobičajena praksa u mnogim različitim državama. Kao polaznu osnovu za dalje unapređenje inspekcijskog sistema. Odbor za privredu je, na osnovu odluke skupštine, izradio i usvojio 29 amandmana. Komisija je ocenila da da bi Nacrt zakona o inspekcijskom nadzoru izneo ovu preporuku u skupštini, trebalo bi da se usvoji Nacrt zakona o inspekciji“, naglasila je Statovci.

Dana 17. decembra, na sednici parlamenta, ovaj nacrt zakona je u načelu usvojen, čemu se usprotivila poslanička grupa PDK, subjekt koji je tražio da se ovaj nacrt zakona ne procesuira na brzinu, već uz normalne procedure.

Nakon usvajanja ovog Zakona o inspekcijama, Skupština je zatvorila rad plenarne sednice.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji