OSMANI: KOSOVU JE POTREBNA STALNA PODRŠKA HRVATSKE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Predsednica Vjosa Osmani je izrazila zahvalnost državi i narodu Hrvatske na podršci koju pruža Kosovu.

Osmani je nakon sastanka sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem rekla da Kosovo i Hrvatska imaju odlične odnose i da obe zemlje imaju odnose i obe zemlje su počastvovane zbog čvrstih prijateljskih veza koje postoje istorijski.

„Hrvatska je jedna od zemalja koja je stala uz Kosovo u najtežim trenucima, ali i danas kada je Kosovo razvijena zemlja koja ide napred, dajući jedan od najboljih primera razvoja demokratije u regionu, za ovu veliku podršku naroda Kosova je izuzetno zahvalan Republici Hrvatskoj. Republika Kosovo i Hrvatska imaju odlične odnose, Hrvatsku zaista smatramo ključnim saveznikom. Odnosi između država izgrađeni su na čvrstim vezama prijateljstva koje istorijski postoje između dve zemlje. Prijateljstvo i solidarnost, naravno, datira iz 1990-ih, kada su dva naroda bila izložena strašnim ratovima“, rekla je Osmani na zajedničkoj konferenciji sa svojim hrvatskim kolegom.

Osmani je na zajedničkoj konferenciji sa hrvatskim kolegom rekla da se nada da će Hrvatska nastaviti da podržava Kosovo na putu ka konsolidaciji svoje državnosti, dodajući da je taj put težak, ali nezaustavljiv.

„Za Kosovo je izuzetno važno da nastavi da konsoliduje svoju državnost i s tim u vezi izražavamo nadu da će Hrvatska nastaviti da unapređuje Kosovo na ovom teškom i definitivno nezaustavljivom putu jer Kosovo kao nezavisna, suverena i slobodna država nema preokreta. nazad. U tom pogledu radićemo sa Hrvatskom“, rekla je Osmani.

Ona je dalje zahvalila Hrvatskoj na antiCOVID-19 kontingentu koji je donirao Kosovu, ali i pomoći koju je pružila u trenutku kada se dogodila tragična nesreća u Hrvatskoj i u kojoj je život izgubilo 10 građana Kosova.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165