AMBASADA SAD U PRIŠTINI ZA SPROVOĐENJE VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
PRIŠTINA - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini navela je da će sa Kosovom i Srbijom raditi na sprovođenju obaveza koje su preuzete potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma u Beloj kući, prenosi Gazeta ekspres. 
 
Ambasada SAD u Prištini je tako odgovorila na pitanje Gazete ekspres o današnjoj izjavi kosovske predsednice Vjose Osmani o tački Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na jednogodišnji moratorijum na lobiranja za članstva u međunarodim organizacijama, odnosno za povlačenje priznanja. Osmani je rekla da su prihvatanjem te tačke "oštećeni strateški interesi i narušen ustavni poredak Kosova".
 
"Sjedinjene Američke Države su spremne da podrže rad na sveobuhvatnom i pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije, koji bi se fokusirao na međusobno priznanje, što bi postavilo temelje za saradnju i stabilnu budućnost. Podržavamo dijalog uz posredovanje EU i ohrabrujemo strane da se vrate ovom procesu sa osećajem hitnosti da se zajedno pozabave tehničkim i političkim pitanjima. Radićemo sa Srbijom i Kosovom na sprovođenju njihovih obaveza iz Vašingtona u cilju pune normalizacije", rekao je portparol američke ambasade u Prištini.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165