AMBASADE: POSTOJI RIZIK OD MOGUĆEG NAPADA DO 30.NOVEMBRA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
PRIŠTINA - Strane ambasade na Kosovu upozorile su svoje zaposlene da izbegavaju gužve i velike tržne centre, jer prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra, prenosi Koha.
 
Prema nekim informacijama pretnja po bezbednost dolazi od jedne osobe.
 
Organi bezbednosti obavešteni su o ovim informacijama, ali su istakli da ne vide nikakvu opasnost i da se situacija prati.
 
"U zavisnosti od prirode informacija i rezultata analiza, policija preduzima operativne radnje u saradnji i koordinaciji sa organima pravosuđa, u interesu održavanja javnog reda i bezbednosti u zemlji“, navedeno je iz policije.
 
I Stejt department upozorio na mogućnost napada
 
Međunarodne institucije na Kosovu upozorile su svoje zaposlene da izbegavaju gužve i velike tržne centre na Kosovu, a iz ambasade SAD u Prištini još 22. novembra je stiglo obaveštenje Stejt departmenta da "terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući Kosovo", prenosi Reporteri.
Zanimljivo je da se ovo upozorenje dogodilo nekoliko dana pre oružanog napada u Glođanu, kada je u petak uveče ubijeno troje putnika u lokalnom autobusu.
 
Na veb-stranici travel.state.gov. se pominje i nekoliko lokacija na kojima je potreban oprez.
 
"Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regionu Balkana, uključujući Kosovo. Teroristi mogu da napadnu i bez upozorenja, ciljajući turističke lokacije, saobraćajna čvorišta, pijace/šoping centre, strukture lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogomolje, parkove, velike sportske i kulturne događaje, obrazovne institucije, aerodrome i druge javne oblasti”, navode iz američke amabasade na Kosovu.
 
Na opreznost svojim zaposlenih pozvala je i misija OEBS na Kosovu koja preporučuje da se ne posećuju veliki tržni centri do 30. novembra.
 
Neke međunarodne organizacije savetuju svoje osoblje o mogućem napadu na velike tržne centre kao što su "Aljbi Mol“ i drugi u Uroševcu.
 
"Preporučljivo je da ne posećujete velike tržne centre do 30. novembra. Ekstremistički "vuk samotnjak" mogao bi da isplanira napad na jedan od tržnih centara. Lokalna policija prati osumnjičenog“, navodi se u jednom od mejlova.
 
Inače, ambasade na Kosovu obaveštavaju svoje zaposlene kad god postoje informacije o potencijalnim rizicima po njihovu bezbednost.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165