KURTI: PRIHVATANJE IZBEGLICA IZ AVGANISTANA JE DEO SAVEZA SA SJEDINJENIM DRŽAVAMA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da je pitanje prihvatanja avganistanskih izbeglica, pored humanitarne solidarnosti, i deo saveza sa Sjedinjenim Državama, prenosi Koha.

Kurti je tokom obilaska Kosovske energetske korporacije (KEK) istakao da se Vlada već mesec dana bavi tim pitanjem da su za to su formirani timovi, u saradnji sa američkim vlastima.

"Nadamo se najboljem za narod Avganistana. Vlada je mesec dana u redovnom kontaktu sa Sjedinjenim Državama radi pripreme u organizacionom i strateškom smislu oko smeštaja jednog broja avganistanskih izbeglica", rekao je Kurti.

Kurti je KEK obišao zajedno sa ministrom ekonomije Artanom Rizvanoljijem i tom prilikom ocenio da to jinstituciji treba novi upravni odbor sa integritetom i nova oprema.

"Oprema je zastarela, a nedostaju i inženjeri. Fokusirani na činjenicu da KEK u narednim godinama mora da bude proaktivan i inovativan", izjavio je Kurti.

Kosovski premijer je naglasio da KEK ima važnu ulogu u razvoju privrede i zahvalio se Evropskoj uniji na projektu koji će unaprediti poslovanje te korporacije.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165