KLARK: IMPRESIONIRAN SAM DEMOKRATIJOM I SLOBODOM KOSOVA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Bivši vrhovni komandant NATO savezničkih snaga u Evropi, američki general Vesli Klark na zajedničkoj konferenciji sa ministrom odbrane Armendom Mehajem rekao je da je impresioniran demokratijom i slobodom Kosova.

Zahvalio se na pozivu i dodao da mu je čast što je na Kosovu.

"Impresivno je gledati Kosovo kako je napredovalo iz godine u godinu, napravilo je progres ka demokratiji i slobodi. Nadam se da će uslediti i ekonosmki razvoj za slobodan narod Kosova. Radujem se poseti ostalim institucija i mogućnosti da pomognem", rekao je Klark.

Ministar odbrane Armend Mehaj poželeo je u ime Vlade Kosova dobrodošlicu generalu Klarku.

"General Klark je cenjena ličnost na Kosovu koju će pamtiti generacije i istorija albanskog naroda. U iime Vlade Kosova želim dobrodošlicu generalu", rekao je Mehaj.

On je izjavio da je Klarka informisao o dostignćima Kosova i dodao da su prioriteti ministarstva na čijem je čelu integracije u NATO alijansu i slanje kosovskih trupa u međunarodne misije.

"Informisao sam ga o tome da su KBS postigle velike rezultate i da se razvijaju u moderne snage. Primarni cilj KBS je intengracija u NATO  i delovanje izvan zemlju u cilju osiguranja mira i bezbednosti u svetu", rekao je Mehaj.

Mehaj je istakao da će u čast generala Klarka škola oficira Kosovskih bezbednosnih snaga dobiti naziv "Univerzitetski studijski centar Vesli Klark".

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165