KURTI I OSMANI OBEZBEDILI 62 POSLANIKA ZA FORMIRANJE VLADE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Posle dvodnevnih konsultacija kandidati za premijera i predsednika Aljbin Kurti i Vjosa Osmani obezbedili su podršku 62 poslanika, koji će glasati za formiranje nove kosovske vlade. Pored 58 poslanika sa liste Pokreta Samoopredeljenje, podršku za formiranje drugog Kurtijevog kabineta pružiće i četiri poslanika manjinskih zajednica Bošnjaka, Aškalija, Roma i Egipćana.
Erdžan Galuši iz Naprednog romskog pokreta, Duda Balje iz Socijaldemokratske unije, Eljbert Krasnići iz Nove demokratske inicijative i Emiljia Redžepi iz Nove demokratske stranke potvrdili su da će podržati formiranje Kurtijeve vlade.
"Podržaćemo izbor Aljbina Kurtija za premijera i Vjose Osmani za predsednika. Mi kao stranka nismo imali posebne uslove, ali smo želeli da damo prioritet vladinim programima za pomoć zajednicama Roma, Aškalija i Egipćana, a posebno romskoj zajednici“, rekao je Galuši iz Naprednog romskog pokreta.
Duda Balje je takođe najavila podršku posle konsultacija sa Kurtijem i Osmani.
"Imali smo vrlo konstruktivan sastanak, sklopili smo sporazume o veoma važnim stvarima za Bošnjake na Kosovu. Podržavam formiranje Vlade i izbor predsednika“, rekla je Balje.
U međuvremenu, Rasim Demiri iz koalicije Vakat rekao je da neće ometati formiranje institucija, ali bez izjašnjavanja da li će glasati za vladu Pokreta Samoopredeljenje uz podršku nesrpskih manjinskih zajednica.
"Nismo razgovarali konkretno o glasanju, već o programu. Ne znamo da li ćemo glasati, ali sigurno nećemo biti prepreka za formiranje institucija“, rekao je Demiri.
Predstavnici turske nacionalne zajednice uslovili su podršku Kurtiju. Predsednik Turske demokratske stranke Fikrim Damka rekao je da su od Kurtija zahtevali ministarsko mesto.
Kurti i Osmani sastali su se i sa predstavnicima Srpske liste, koji se nisu izjasnili o tome da li će glasati za novu kosovsku vladu.
Lider ANK Bedžet Pacoli zatražio je od kolega poslanika da poštuju suverenu volju birača iskazanu na vanrednim izborima.
Poslednje konsultacije zakazane su za petak kada će se Aljbin Kurti i Vjosa Osmani sastati sa novim liderom DSK Ljumirom Abdidžikuom.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

5 SMM Si Votohet SR6 SMM Si Votohet veerz 2 SR

 Click_Here_Arrow_-_ok.png

Kako da popunite glsački listić?
Poštovani građani opština: Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok 21. aprila biće održano glasanje Za ili Protiv razresenja predsednika opštine u vašim opštinama.
Nakon što dobijete glasački listić, proverite da li je stavljen pečat.
Na glasačkom listiću morate izabrati samo jednu opciju.
Označite unutar kvadratića, kako bi vaš glas bio validan.
Kako bi zaštitili tajnost glasa, savijte glasački listić pre nego što izađete iz kabine, a zatim ga ubacite u kutiju.
Sva biračka mesta se otvaraju u 07:00 i zatvaraju u 19:00 časova.

 

 

 

Click Here Arrow ok

14

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165