PREKINUTA SEDNICA CIK KOSOVA, NASTAVLJA SE ZA DVA SATA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Centralna izborna komisija (CIK) je na dva sata danas prekinula sastanak na kojem raspravlja o sertifikaciji političkih stranaka i kandidata za poslanike na izboorima 14. februara.
Pauza je data da bi članovi CIK-a dobili dokumenta iz šest institucija u vezi sa ispunjavanjem uslova iz Zakona o izborima.
Kancelarija za registraciju političkih partija i sertifikaciju CIK-a je tokom sastanka predložila da se overe svi kandidati za poslanike, bez obzira na primedbe da 47 ne ispunjava uslove iz Zakona o izborima, a predložila je da se kasnije da vremena za žalbe.
Među onima za koje je Sudski savet Kosova imao primedbe da ne ispunjavaju uslove za kandidovanje na izborima je i Aljbin Kurti, lider pokreta Samoopredeljenje i njen kandidiat za premijera.
U Članu 29. Tačka 1. tog zakona, zabranjuje se kandidovanje onih koji su za krivična dela osudjeni u prethodne tri godine.
Predsednica CIK-a, Valjdete Daka, rekla je da iako su dobili odgovore nadležnih institucija, te preporuke „zapravo ne objašnjavaju da li ti kandidati ispunjavaju kriterijume ili ne“.
„Iz ove preporuke nije jasno ko je ispunjava, a ko ne. Zadatak kancelarije je bio da to razjasni“, rekla je Daka.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 


izbori

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165