"KOSOVU NEDOSTAJE PUNO TOGA DO EVROPSKE ZEMLJE"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - "Odluke Ustavnog suda su neprikosnovene, sada imamo jednu bivšu vladu, i to samo znači da treba raditi i na Ustavu i zakonima, jer sve ovo je pokazatelj da je demokratija na Kosovu krnja i da Kosovo nije vično ustvanosti zakona", rekao je gostujući u Jutarnjem programu RTK2 politikolog Ramuš Tahiri.
Tahiri smatra da pad Vlade Avdulaha Hotija dolazi u nezgodnom trenutk, kako zbog kompletne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, finansijskom krizom ali činjenicom da ovaj parlament nije usvojio budžet za 2021. godinu, što bi moglo da izazove probleme u funkcionisanju države. Sva aktuelna politička dešavanja na Kosovu u ovom trenutku po Tahiriju, pokazuju stepen okrnjene demokratije.
"Ljudi su nezadovoljni. Kosovo nema viznu liberalizaciju, Kosovo nema napredak u evropskim integracijama, Kosovo ne slovi kao zemlja koja je dobra u vladavini zakona i prava, Kosovo se ne može podičiti dobrim sudstvom, a sve su to uslovi za dobru zemlju, Evropsku zemlju, a tome težimo", rekao je Tahiri.
Tahiri posebno napominje da će pad vlade u Prištini uticati i na pregovore Beograda i Prištine, ističući da i jedna i druga strana, trenutnu situaciju koriste u dnevno-političke svrhe, ne baveći se konkretnim stvarima na terenu.
"Svaki susret predstavnika Beograda i Prištine koristi se samo za medije i da se iznese ono što ustvari i nije predmet razgovora. Razgovor se vodi kap po kap,ali nema konkretnih stvari na terenu, nema onome što bi ljudima donelo boljitak. Evo sada imamo problem oko struje na severu, to su stvari koje se trebaju rešavati", kaže Tahiri.
Analizirajući pedeseto-dnevni rad vlade Avdulaha Hotija, Tahiri smatra da nije puno toga urađeno, kao primer ističući da je od 140 zakona koliko su skupština i Vlada trebali da usvoje , usvojeno samo četrnaest.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

baner_2_izbori_720.jpg

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji