NIJE USVOJENA REZOLUCIJA O NESTALIM LICIMA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Nacrt Rezolucije Pokreta Samoopredejenje za nestale osobe nije usvojen zbog nedostatka kvoruma. Samo 31 poslanik iz stranke Aljbina Kurtija glasao je za, dok su ostale parlamentarne grupe bile uzdržane.
Predsedavajuća Arberi Nagavci, je rekla da će se o ovoj tački glasati na nekoj od narednih sednica.
„Utvrđeno je da je u glasanju učestvovao samo 31 poslanik, koji je glasao za. Stoga će se o ovoj tački glasati na nekoj drugoj sednici", rekla je ona.
Vršilac dužnosti šefa poslaničke grupe PS, Ljiburn Aljiu, je sa govornice Skupštine zatražio smenu zamenika premijera Dritona Seljmanaja zbog njegovih izjava o nestalima.
Aljiu je rekao da Seljmanaj nije dobrodošao u Skupštinu.
„Svaki dan koji prođe bez dobijanja konkretnih propusnica za smenu Dritona Seljmanaja sa mesta potpredsednika vlade predstavlja povredu kao i uvredu za žrtve Srbije na Kosovu. Stoga, smatramo da nije dobrodošao i ovo je naša pozicija parlamentarne grupe. Očekujemo što je pre moguće da bude smenjen sa zvanične funkcije koju obavlja. Još jednom se obraćamo poslaničkoj grupi DSK, ovde se ne radi o DSK. Uvereni smo da ste i vi ogorčeni izjavom gospodina Seljmanaja i da je njegov odlazak nešto neophodno i normalno izvan svake razlike koju imamo. Uveren sam da je odlazak gospodina za dobrobit zemlje i da njegov boravak na položaju u kojem se nalazi nanosi štetu kosovskim institucijama. To nema nikakve veze sa PS ili bilo kojim pojedincem, niti sa našim odnosom kao opozicije i vlade. Ovakav stav je nerazuman i ne bi ga trebalo tolerisati u budućnosti. Ovo je naš stav, tražimo od Avdulaha Hotija da ga smeni", rekao je.
Zboh nedostatka kvoruma nisu usvojeni ni Nacrt zakona o međunarodnom privatnom pravu, o ekonomskom i socijalnom savetovanju i Inspekciji rada.
Nije bilo glasanja ni o Nacrtu zakona o elektronskoj identifikaciji i pouzdanim uslugama u elektronskim transakcijama i Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o izborima.
Poslanici su na današnjem sastanku produžili za još tri meseca mandat Istražne komisije za hidroelektrane u procesu licenciranja, rada, nadzora i prijave za hidroelektrane na Kosovu.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

baner_2_izbori_720.jpg

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji