PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI U KAMENOLOMU KOD RAŠKE, ODALOVIĆ NAJAVIO ISTRAGU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

RAŠKA - Posmrtni ostaci pronađeni u kamenolomu u mestu Kiževik kod Raške mogli bi da budu tela 15 lica sa Kosova za kojima se traga od završetka ratnih sukoba, ali tek sledi nastavak iskopavanja i DNK analiza.
Na lokaciji koju obezbeđuje MUP Srbije nalazi se predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović, koji je za Kossev potvrdio te informacije, prenosi Kossev.
"Juče su pronađeni posmrtni ostaci uz delove odeće. Radove smo prema proceduri, odmah zaustavili, do naredne odluke suda. Tužilaštvo za ratne zločine završilo je svoj deo posla, a sada sudija odlučuje tako što izdaje naredbu o dinamici, merama, o tome ko će prisustvovati, i tu odluku očekujemo u narednih dan-dva", kazao je Odalović.
Lokaciju obezbeđuje MUP Srbije, a na terenu su uz predstavnike suda prisutni i forenzičari, predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Međunarodne komisije za nestala lica, Euleksa, kosovske radne grupe za nestale, kao i kosovski forenzičari i stručnjaci.
Odalović u ovom trenutku nije mogao kaže koliko se tela nalazi na ovoj lokaciji, s obzirom da su radovi privremeno zaustavljeni do odluke sudije.
Ukoliko se pretpostavke ispostave kao tačne, u pitanju su tela 15 nestalih osoba sa Kosova, ali je Odalović naglasio da tek predstoji završetak iskopavanja i forenzičko ispitivanje.
"Za sada su i dalje u pitanju NN lica, čiji identitet će biti utvrđen kada se obavi DNK analiza", rekao je Odalović. Prema poslednjim podacima, 1.643 osobe i dalje se vode kao nestale iz sukoba na Kosovu i Metohiji.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji