KANCELARIJA ZA KIM: RUKOMETAŠIMA ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO, RAZLOZI APSURDNI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju danas je najoštrije osudila sprečavanje rukometaša iz Kuršumlije da uđu na Kosovo i odigraju utakmicu sa ekipom Mokre Gore, jer reč je o najflagrantnijem kršenju prava na slobodu kretanja, ali i sporazuma Beograda i Prištine kojima se reguliše ta materija.
Srpskim rukometašima je onemogućeno da se takmiče sa "apsurdnim obrazloženjem Prištine da su sportisti pretnja bezbednosti, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima", navela je Kancelarija u saopštenju.
Kancelarija je istakla da još jednom zahteva od Prištine da prestane da sprečava srpske sportiste da se takmiče, jer ta vrsta zabrana je ne samo anticivilizacijska, već predstavlja i vid izolovanja Srba na Kosovu i najdirektniji napad na njihova ljudska prava.

Srpska lista: Neprihvatljiva odluka
Apsolutno je neprihvatljiva odluka da se srpskoj omladini onemogućava da sa svojim vršnjacima igraju sportske mečeve i međusobno se takmiče, ocenila je Srpska lista povodom odluke da se rukometašima iz Kuršumlije zabrani ulazak na Kosovo.
Srpska lista je ocenila da je Prištini, u trenutku dok se čitav svet bori sa pandemijom, prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućava normalan život.
Da nije žalosno, bilo bi smešno, ali jedan sportski meč kvalifikovati kao "pretnju političkoj i unutrašnjoj bezbednosti" je neviđena glupost na koju bi morali da reaguju međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji, koji se izdaju za čuvare ljudskih prava u sloboda, dodaje se u saopštenju.
Na pitanje portala KoSSev da li je rukometašima Krušumlije zabranjen ulazak na Kosovo i zašto, iz kosovske policije su rekli da "sprovode odluke odluke državnih institucija kao što su zdravstvene, uključujući sprečavanje širenja pandemije i sportske, kada je reč o dozvoljavanju održavanja međunarodnih sportskih takmičenja".

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165