"KONAČNI SPORAZUM SA SRBIJOM STRATEŠKI INTERES KOSOVA"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Predsednik Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji, primio je danas na sastanku specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka.

Kako se navodi, tokom ovog sastanka, Veselji i Lajčak razgovarali su o procesu dijaloga između Kosova i Srbije.

Ovom prilikom Veselji je rekao da Demokratska partija Kosova podržava proces dijaloga i da je jedina predložila platformu za ovo pitanje. Prema njegovim rečima, DPK smatra da je konačni sporazum sa Srbijom strateški interes Kosova za članstvo u EU i UN.

"Ohrabruje stav specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, koji u ime Evropske unije ima jasnu agendu da zaključi dijalog između Kosova i Srbije konačnim sporazumom. Demokratska partija Kosova nastaviće da daje svoj doprinos kao opozicija, na osnovu volje građana i Ustava", rekao je Veselji.

On je takođe govorio o potrebi direktnije koordinacije sa SAD.

"Demokratska partija Kosova podržava samo sveobuhvatan i konačan sporazum koji je u skladu sa njegovom već poznatom platformom, koja garantuje međusobno priznavanje, državni suverenitet, teritorijalni integritet, unitarni karakter države i članstvo Kosova u UN", kazao je Veselji.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165