OPTUŽNICA ZA UBISTVO IVANOVIĆA VRAĆENA NA PONOVNI POSTUPAK

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
„U ovom slučaju to znači da optužnica još nije potvrđena. Ide u Tužilaštvo da se uredi u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, odnosno treba da se utvrdi vreme, mesto i način izvšenja krivičnog dela i potvrdi da li ima osnovanje sumnje da su lica kojima se stavljaju na teret krivična dela zaista to i učinili“, kazala je Filipovićeva za RTV Kim.
Ona navodi da se u rešenju Apelacionog suda navodi da se ukida prethodno rešenje kojim su odbačeni zahtevi za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze koje je odbrana optuženih uložila. „Predmet se vraća na ponovni postupak i odlučivanje“, kaže Filipovićeva.
Dodaje da je u obrazloženju rešenja navedeno je da optužnica kontradiktorna, da nije u skladu sa postojećim dokazima, te da nije moguće postupati po takvoj optužnici s obzirom na pravnu kvalifikaciju krivičnog dela organizovani kriminal, teško ubistvo, pomaganje u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva. „S obzirom na to da jedno delo isključuje drugo te da nije moguće da se postupa po ovakvoj optužnici nju je potrebno urediti, a mi smo ukazali a na to smo mi ukazivali u toku dosadašnjeg postupka“, kaže advokat Silvane Arsović.
Vasić: Potvrđena teza odbrane
Advokat Dejan A. Vasić koji u predmetu ubistva Olivera Ivanovića brani policajca Dragišu Markovića, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim da je odluka Apelacionog suda samo potvrda onoga što je odbrana od početka zastupala kao tezu.
"U optužnici niti u istrazi nikada nisu postojali bilo koji elementi koji upućuju da je postojala bilo kakva organizovana kriminalna grupa na severu Kosova i da je nepostojeća kriminalna grupa izvršila to što je izvršila. Apelacioni sud je na neki način rekao, da ovde ne postoje elementi za postojanje ogranizovane kriminalne grupe niti elementi pomaganja okrivljenih u ubistvu političara Olivera Ivanovića", naveo je Vasić.
Za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića optuženo je šest osoba.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165