"NEĆEMO PREDATI DOKAMENTA BEZ PRISUSTVA LOKALNIH SUDOVA"

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Istražitelji Specijalizovanog tužilaštva danas su po drugi put preuzeli dokumenta koja su procurela iz ove institucije i dostavljena Udruženju ratnih veterana OVK, pišu danas mediji. I u drugoj dostavi od strane nepoznatog lica, kao i u prvoj, našla se najava da će ovom Udruženju biti isporučeno još dokumenata ovog Tužilaštva.
Dok Specijalizovano tužilaštvo koje istražuje upravo navodne ratne zločine OVK odbija da komentariše bilo šta u vezi sa slučajem navodnog curenja više hiljada dokumenata sa imenima svedoka, Specijalno tužilaštvo Kosova je u saopštenju za štampu ipak potvrdilo da Specijalizovano tužilaštvo istražuje slučaj.
U kosovskoj javnosti u vezi sa ovim slučajem preovladava mišljenje da se radi o dokumentima koje je Srbija dostavila, odnosno da se ne radi o autentičnim dokumentima tužilaštva, ali ima i onih koji veruju u suprotno. Među njima je i advokat ovog Udruženja, Tom Gaši (Tomë Gashi) koji tvrdi da su istražitelji Specijalizovanog tužilaštva sami potvrdili da se radi o njihovim dokumentima.
Uprkos navodima da je Udruženje prvu turu dokumenata koja su im dostavljena, kako su tada tvrdili 4000 dosjiea, dostavilo bar trima novinarskim redakcijama, nijedan mediji nije objavio sadržaje dokumenata, ali je na pokrivalici sa konferencije za štampu ovog Udruženja koju je emitovao RTS mogla da se vidi navodna prepiska tužioca Radne grupe za specijalne istrage (Special Investigative Task Force) Klint Vilijamsona i nekadašnjeg specijalnog tužioca za ratne zločine, Vladimira Vukčevića iz 2013.
Uoči današnjeg preuzimanja novih dokumenata Specijalizovanog tužilaštva dostavljenih Udruženju ratnih veterana OVK juče, na konferenciji za štampu se oglasio predsednik ovog Udruženja Nasim Haradinaj.
Predsednik Udruženja ratnih veterana OVK, Nasim Haradinaj, govorio je danas o dokumentima koja su pristigla u njihove kancelarije.
Rekao je da su sinoć sekretaru Udruženja zatraženi fajlovi od strane ovlašćenih osoba iz Specijalizovanih veća, ali da je Haradinaj rekao da ih neće predati bez prisustva lokalnih sudova ili Kosovske policije.
„Nakon poziva koji su sinoć uputili našem sekretaru ovlašćeni ljudi iz Specijalnih veća tribunala, koji su tražili dosijee, mi smo doneli odluku, jer na kraju krajeva ovaj sud mi ne priznajemo. Utvrđeno je da je ovaj sud stvoren u Miloševićevom aparatu. Mi nećemo dati dosijee bez prisustva naših sudova ili najmanje policije. Mi čekamo da oni dođu. Štaviše materijale su već jednom uzeli i nisu se o njemu oglasili. Čak su rekli našem sekretaru vi znate da je taj materijal osetljiv. Da li je osetljiv, a ako je osetljiv oni su trebali da se staraju da ne procuri. Mi nismo protiv rasvetljavanja zločina, za rasvetljavanje smo. Svaki materijal koji dođe i pokaže njihovu vezu sa Srbijom, mi ćemo izneti, to je naš zadatak. Neka oni snose odgovornost. Naši dosijei ne mogu da procure ako to ne želi naše osoblje“, rekao je Haradinaj.
Haradinaj je takođe rekao da veruje da do curenja informacija dolazi zbog „dva američka tužioca koja su dala ostavku, a koji su videli da su upali u zamku državnog aparata“.
Haradinaj je takođe rekao i da neko prisluškuje njihove kancelarije.
„Ukoliko žele da provere evo gde su im, ili neka se izjasne o njihovoj verodostojnosti za novac koji su uzeli. Ne žele nam svi najbolje od međunarodnih predstavnika. Verujem da ove informacije cure kao posledica dva američka tužioca koji su dali ostavke jer su videli da su postali plen mamca državnog aparata, možda su oni zainteresovani da iznesu to, jer ja nemam mogućnosti da uzmem te dosijee. Oni su nas i prisluškivali na sastancima veterana. Ne znam čiji je interes, time neka se bave državni organi, jer će neko zatim reći došli su civili. Ne znači da su samo uniforme, i civili su naoružani“, rekao je Haradinaj.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

5 SMM Si Votohet SR6 SMM Si Votohet veerz 2 SR

 Click_Here_Arrow_-_ok.png

Kako da popunite glsački listić?
Poštovani građani opština: Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok 21. aprila biće održano glasanje Za ili Protiv razresenja predsednika opštine u vašim opštinama.
Nakon što dobijete glasački listić, proverite da li je stavljen pečat.
Na glasačkom listiću morate izabrati samo jednu opciju.
Označite unutar kvadratića, kako bi vaš glas bio validan.
Kako bi zaštitili tajnost glasa, savijte glasački listić pre nego što izađete iz kabine, a zatim ga ubacite u kutiju.
Sva biračka mesta se otvaraju u 07:00 i zatvaraju u 19:00 časova.

 

 

 

Click Here Arrow ok

14

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji