SEDAM LISTA UDRUŽENO PROTIV SNS U ŠAPCU, ZELENOVIĆ POZIVA GRAĐANE NA IZBORE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

ŠABAC - Nosilac liste Šabac naš grad, njegov gradonačelnik, Nebojša Zelenović rekao je da će Šabac ostati slobodan grad ako slobodni građani Šapca izađu na ponovljene lokalne izbore u njemu.
"Na izborima ćemo odlučiti da li ćemo kao slobodni ljudi svakoga dana voditi borbu da život bude bolji i sigurniji ili ćemo potonuti u mrak laži i kriminala, da li ćemo ostati svetionik slobode u Srbiji, grad koji se najbrže razvija u zemlji ili će vlast preuzeti Sandokan i Aleksandar Pajić. Ako slobodni građani Šapca izađu na izbore, Šabac će ostati slobodan grad", rekao je Zelenović na konferenciji za novinare, organizovanoj sa predstavnicima još šest lista sa kojima će izaći na ponovljene izbore na 27 biračkih mesta Šapcu.
Zelenović je naveo da je "laž da je Srpska napredna stranka (SNS) dobila 13.000 glasova više od svojih protivnika".
"Istina je da su pokrali izbore, da je 300 kriminalaca u organizovanom kriminalnom delovanju pokralo glasove građana Šapca. Sada 30.000 Šapčana ima priliku da odbrani normalan život", naglasio je Zelenović i dodao da je ponosan što je zajedno sa predstavnicima još šest lista, od kojih svako u okviru svog političkog programa i delovanja ima priliku da učestvuje na izborima i odbrani normalan život u Šapcu.
Ovih sedam lista (Šabac je naš, Novi tim za Šabac, Ruska stranka, Zelena partija, Evropska zelena stranka, Prilika i Metla) su na lokalnim izborima 21. juna ukupno osvojile 29.435 glasova.
Pored Zelenovića, nosioci ovih lista pridružili su se krivičnom gonjenju zbog, kako su naveli, "izborne krađe koja se desila 21. juna".
Svi zajedno potpisali su krivičnu prijavu protiv 55 lica kojom ih terete da su zloupotrebila izbornu volju građana i kao organizovana kriminalna grupa pokrali izbore.
Kako je istakao Nemanja Pajić (Novi tim za Šabac), 30.000 građana je dovoljno za odluku na izborima koja će biti dobra za budućnost Šapca.
"Imamo priliku da otklonimo sve nepravilnosti zabeležene 21. juna i posebno je važno što će lokalni izbori biti odvojeni od republičkih. To stvara uslove da se izbori ponove na korektan način", ocenio je Pajić.
Božidar Katić iz pokreta Metla je naveo da je uz "svu krađu i otimačinu 21. juna" u suštini odigrana nerešena utakmica i da će se po ukidanju vanredne situacije videti rezultat izbora u kojima ne postoji prilika za "krađu, pljačku i kupovinu glasova".
On je pozvao građane Šapca da izađu na ponovljene izbore, "biraju ljude a ne stranke, iskažu svoju volju, odbrane svoj glas i kazne lopove".
Dejan Pavlović (Evropka zelena stranka) rekao je da je zbog nepravilnosti i manipulacija kojima su se tokom izbornog dana 21. juna bavili članovi SNS-a i njihovi predstavnici u biračkim odborima, ovoj listi uskraćen značajan broj glasova.
On smatra da se to može ispraviti samo ako se ponove izbori na svih 100 biračkih mesta jer ponavljanjem na samo 27 značajan broj glasača neće biti u prilici da u ponovljenim, regularnim i slobodnim okolnostima da svoj glas "opciji koja se brine o zdravoj životnoj sredini i dobrom zdravlju sugradjana".
"To je razlog zašto se ova lista pridružila podnošenju krivičnih prijava protiv lica za koja se sumnja da su učestvovala u izbornoj krađi", objasnio je Pavlović.
"Spaja nas dosta različitosti koje se ogledaju u samo jednom cilju - da Šapčani vode Šabac", poručio je Nikola Veselinović (Ruska stranka), dok je Mirjana Bingulac (Zelena partija), izrazila očekivanje da će izbori biti obavljeni u pravnim okvirima i pozvala građane da glasaju jer se samo tako demokratija može odbraniti.
Prema mišljenu Milutina Stankovića (Prilika), najvažnije je da se odbrani potpuna sloboda građana Šapca kada izađu da glasaju na ponovljenim izborima.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji

subota, 26 septembar 2020 14:21
četvrtak, 21 januar 2021 17:33