TRAJKOVIĆ: VUČIĆ SVE PODREDIO SVOJOJ VIZIJI LIČNE BUDUĆOSTI I SIGURNOSTI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD - Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je povodom obnovljenog dijaloga Beograda i Prištine da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "sve podredio svojoj viziji lične budućosti i sigurnosti" i ocenila da su pregovarači "neozbiljni".

Trajković je u razgovoru za "Danas" rekla da je Srbija sama tražila da se razgovara o statusu, a ne o tehničkim pregovorima i da se to desilo "u vreme kada su Tači i Vučić personalno pregovarali i pravili projekat pripreme za razmenu teritorija".

"Međunarodna zajednica jedva čeka da dobije signale i da prelazi na projekte koji završavaju posao jer znamo da status suštinski treba da završi posao. problem za nas je što su razgovori potpuno netransparentni", rekla je Trajković.

Ona je dodala srpska delegacija "nema neku ekipu"već da na pregovore ide direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko đurić i dodala da ne zna zašto je on prihvatio odgovornost za tako veliko državno pitanje.

"Vidim ozbiljnost međunarodne zajednice i neozbiljnost Vučića i Tačija, koji najverovatnije imaju neki nivo komunikacije", naglasila je Trajković.

Ona je dodala da predsednik Srbije trenutno lansira priču o sukobu sa Rusijom, a i Nemačka se sve češće prikazuje u negativnom kontekstu.

Za nju je to znak da se Vučić usmerio prema NATO i Atlanskom savezu jher želi da udomi sebe u politički sigurnije vode uz podršku Amerike.

Dijalog Beograda i Prištine obnovljen je posle 20 meseci pauze sastankom Aleksandra Vučića i Avdulaha Hotija u Briselu.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

baner_2_izbori_720.jpg

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165