TAČI STIGAO U SPECIJALNI SUD

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

HAG - Predsednik Kosova Hašim Tači stigao je u zgradu gde su smeštena Specijalizovana veća i Specijalizovano tužilaštvo u Hagu.
On je medijima dao vrlo kratku izjavu istakavši da je, kako je rekao, ovo pokušaj da se rat Oslobodilačke vojske Kosova prikaže prljavim, te da je to svojevrsna politička propaganda u ključnim trenucima u kojima se sada nalazi Kosovo.
Dodao je da je tu da ispoštuje nezavisno Kosovo.
„Danas sam tu da ispoštujem ono o čemu sam sanjao i za šta sam se borio – nezavisno Kosovo, zasnovano na jednakim pravima, multietničkom društvu i vladavini prava. Spreman sam da se suočim sa ovim novim izazovom i da izađem uspešan za mog sina, moju porodicu, moj narod i moju državu“, rekao je Tači medijima prenosi RSE.
Tačijev advokat je, kako javlja Radio slobodna Evropa, redakcija na albanskom jeziku, Pjer-Ričard Prosper (Pierre-Richard Prosper), bivši tužilac Međunarodnog krivičnog tribunala za Ruandu, što je u suprotnosti sa jučeranjim izveštavanjem Kljan Kosova da će Tačija braniti britanski advokat Džefri Najs, bivši tužilac u slučaju protiv Slobodana Miloševića.
Kosovski predsednik, Hašim Tači, pojavio se danas u Hagu na poziv Kancelarije specijalizovanog tužioca nešto manje od tri nedelje nakon što je KST objavilo da je 24. aprila podnelo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri VeseljiI i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje. U optužnici se navodi da Tači i Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava identifikovanih žrtava među kojima su Albanci, Srbi i Romi.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

baner_2_izbori_720.jpg

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165