FON KRAMON: NE OČEKUJEM KONAČANI SPORAZUM U VAŠINGTONU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BRISEL - Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola von Kramon-Taubadel izrazila je danas uzdržanost o sastanku između Kosova i Srbije u Vašingtonu.
Iako je rekla da se ne očekuje konačni sporazum na ovom sastanku, ona je pozvala strane da budu oprezni, rekavši da nije poznato u kom pravcu će dijalog ići na sastanku 27. juna. Europoslanica je rekla da je Kosovo sredstvo za predsedničku kampanju predsednika Trampa kako bi dobio publicitet oko izbornih pitanja.
Ove komentare je izvestilac za Kosovu iznela danas na parlamentarnom forumu procesa saradnje između država jugoistočne Evrope.
"Očigledno je da se ne radi o bilo kakvom velikom, konačnom sporazumu. Konačnom međusobnom priznavanju. Radi se više o ekonomskom sporazumu. Međutim, čini se da će ove dve zemlje, posebno Kosovo, biti iskorišćene za predsedničku kampanju predsednika Trampa. Veoma je važno da to postane neka vrsta publiciteta za izborna pitanja. Grenel je vodio pitanje avio-kompanije, železnice, ali još uvek ne vidimo ništa konkretno. Moramo biti veoma oprezni u kom pravcu će ići dijalog", istakla je ona.
Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo kaže da je za žaljenje da neke države EU koje oklevaju, a istovremeno kažu da su kriterijumi ispunjeni.
Ona se nada da će građanima Kosova dati zeleno svetlo liberalizaciju viznog režima tokom predsedavanja Nemačke.
"Ono što se desilo sa liberalizacijom viza je žalosno. Ja sam lobirala za ovaj slučaj, žao mi je što je u nekim glavnim gradovima postoji mnogo oklevanja, da li su ispunjeni kriterijumi u mnogim važnim pitanjima kao što je organizovani kriminal na Kosovu. To nije tehničko pitanje, ali nema jasnog razloga zašto se vizni režim i dalje ne ukida. Nadam se da će se u periodu nemačkog predsedavanja građanima Kosova dati zeleno svetlo za liberalizaciju viza", rekla je Fon Kramon.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

baner_2_izbori_720.jpg

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165