PS: VLADA NA ISTOJ LINIJI SA SRBIJOM–KOSOVO NIJE RAVNOPRAVNO

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Pokret Samoopredeljenje reagovao je nakon najave američkog izaslanika, Ričarda Grenela, da će 27. juna u Beloj Kući biti reči o dijalogu između Kosova i Srbije.

Putem objave na Fejsbuku, PS je poručilo da je Grenel juče objavio sledeću odluku Hotijeve vlade – „da se odrekne napora za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama“.

Nazivajući je „izmišljenom vladom“ predsednika Tačija, Samoopredeljenje je saopštilo da je Hotijeva vlada ukinula meru reciprociteta, potpuno lišivši Kosovo suvereniteta i državnog dostojanstva.

„Uzaludna vlada Hašima Tačija sada je na istoj liniji sa nastojanjem Srbije, sa obećanjem premijera i Hašima Tačija, da Kosovo nije ravnopravno sa Srbijom i da se Kosovo neće angažovati za međunarodni subjektivitet. To je stav sa kojim oni idu u dijalog sa Srbijom. Ta je odluka usledila nekoliko sati nakon sastanka Hotija i Tačija“, navodi se u objavi.

Samoopredeljenje navodi da se „danas više nego ikada vidi napor ovog celog zastarelog političkog kluba kojim je skinuta vlada koja je počela da se ponaša poput normalne na međunarodnoj sceni u ojačavanju suvereniteta“.

„Tandemu Tači-Vučić bila je potrebna vlada bez legitimiteta naroda, diskreditovana, marionete, koja će pratiti njihovu avanturu koja traje već nekoliko godina. Pokret Samoopredeljenje naglašava da nijedan sporazum kojim se krši teritorijalni i funkcionalni integritet Republike Kosovo ne može biti sproveden u našoj zemlji i da ne može biti dogovora sa nelegalnom i nelegitimnom vladom, koja je u totalnom neskladu sa voljom naroda. Zarobljene konjukture ne mogu oštetiti volju većine. Igre za cepkanjem stvaraju preduslove za destabilizaciju regiona, dovode u rizik veliki broj ljudi“, navodi se u saopštenju PS.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

5 SMM Si Votohet SR6 SMM Si Votohet veerz 2 SR

 Click_Here_Arrow_-_ok.png

Kako da popunite glsački listić?
Poštovani građani opština: Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok 21. aprila biće održano glasanje Za ili Protiv razresenja predsednika opštine u vašim opštinama.
Nakon što dobijete glasački listić, proverite da li je stavljen pečat.
Na glasačkom listiću morate izabrati samo jednu opciju.
Označite unutar kvadratića, kako bi vaš glas bio validan.
Kako bi zaštitili tajnost glasa, savijte glasački listić pre nego što izađete iz kabine, a zatim ga ubacite u kutiju.
Sva biračka mesta se otvaraju u 07:00 i zatvaraju u 19:00 časova.

 

 

 

Click Here Arrow ok

14

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji