GLUMCU IZ GRAČANICE NAGRADA ZA GLAVNU MUŠKU ULOGU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

GRAČANICA - Mateja Dimitrijević, glumac Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ pri Domu kulture u Gračanici dobitnik je nagrade za glavnu mušku ulogu u predstavi „Misterija nestalog jajeta“ „Lektirići EX YU festa“ koji je održan u Prokuplju.


Žiri ovogodišnjeg festivala odličio je da za ulogu inspektora Harija nagradi mladog glumca ametera iz Gračanice.

„Hvala žiriju na ovoj nagradi. Ona mi mnogo znači i daje podstrek da nastavim da se bavim glumom. Nagradu posvećujem kolegama glumcima iz Amaterskog pozorišta bez čije pomoći na sceni ja ne bih osvojio nagradu. Ovo je nagrada svih nas,“ rekao je Dimitrijević.

Pobednik ovogodišnjeg festivala je Studio "Cenatr za kulturu" iz Požarevca sa predstavom „Miš Maus kuća Haus iliti Mačak u čizmama“. Druga nagrada pripala je Studiju „Bis“ iz Beograda za predstavu „Mala princeza ili kako se pravi predstava“, dok je treću nagradu osvojilo Gradsko pozorište Jagodina sa predstavom „Svinjareva tajna“.

Deveti po redu „Lektirići EX YU fest“ bio je održan od septembra do decembra ove godine i okupio je pozorišne ansamble iz Inđije, Surdulice, Gračanice, Prokuplja, Brusa, Krive palanke, Loznice, Niša, Beograda, Leskovca, Tuzle. 

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165