IZVEDENA PREDSTAVA " POLOMLJENO REBRO" U ZUBINOM POTOKU

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

ZUBIN POTOK - Predstava “Polomljeno rebro” reditelja Janka Cekića, koja je rađena po scenariju Nadice Đorđević, izvedena je u Domu kulture “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku. Glavni glumci u ovoj predstavi - Janko Cekić i Tamara Tomanović, odličnom glumom, dočarali su problem rodno zasnovanog nasilja.

Žrtva je mlada devojka koju proganja i fizički i psihički maltretira njen dečko. Predstava govori o suštastvenom nepoznavanju ljubavi i besramnom poistovećivanju njene vilinske nežnosti sa bestijalnom demonstracijom sile jačeg nad slabijim, o ubijanju mužastvenosti u muškarcu, i o svetačkoj trpeljivost žene koja veruje da će ljubav promeniti nasilnika, sve dok ne donese najvažniju odluku i u najvažnijem trenutku, osokoljena molitvom i uverenjem da je čuva legion arhangelske vojske, jednim pozivom stavlja tačku na svoj dotadašnji život. Odlukom da zatraži pomoć, „lomi ruku“ koja je njoj polomila rebro. Koja je polomila nju – rebro. Koja je polomila njega samog. Ona prijavljuje nasilje, što je jedini, pravi i zdrav izbor.


“Smatramo da je prikazivanje ovakvih predstava i uopšte razgovor na ovu temu rodno zasnovanog nasilja jedan od načina da skrenemo pažnju javnosti i institucija da se pozabave rešavanju ovakvih problema, ali i da pomognemo žrtvama da prijave svaki vid nasilja”, istakla je direktor Doma kulture Andrijana Živanović.

Predstava je urađena u okviru projekta “Eliminacija i prevencija rodno-zasnovanog i porodičnog nasilja”, koji je podržao Populacioni fond UN-a UNFPA. 

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165