REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 02.06.2020.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LEPOSAVIĆ - 01… Uprava Carina Srbije od 30. Maja nije vraćala kamione koji su prevozili robu koja je poreklom sa Kosova, navodi se u odgovoru Uprave Carina za Radio SlobodnaEvropa (RSE). Na pitanje da li je od 30. maja, kada su uvedene nove trgovinske mere kosovske vlade, Carina vraćala kamione sa kosovskom robom koji poseduju dokumenta sa oznakom "Republika Kosovo", izUprave Carina Srbije odgovaraju da vraćanja nije bilo jer je "u dokumentaciji korišćena oznaka 'XK' koja je u skladu sa statusno neutralnim označavanjem" Kosova. Kada je reč o kamionima sa robom iz Srbije, u odgovoru Carine se navodi da je sa Kosova vraćeno ukupno šest kamiona. Svih šest kamiona su, stoji u odgovoru, vraćeni sa prelaza Merdare i Končulj, dok na prelazima Rudnica i Brnjak nije bilo vraćanja kamiona sa robom iz Srbije.
Nenad Radosavljević – komentar: Kamioni sa robom iz Srbije nisu vraćani jer ih, osim tih šest, nije ni bilo. Prosto zar ne?
02… Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva. DSK je juče podneo zahtev za održavanje sednice nakon objavljivanja pune odluke Ustavnog suda o dekretu predsednika Tačija kojom je mandate za sastav nove kosovske vlade poveren Avdulahu Hotiju. Očekuje se da će DSK formirati novu vladu u koaliciji sa ABK, Socijaldemokratskom inicijativom i manjinama. Iz ANK je saopšteno da neće biti deo nove koalicije ali da će glasati za vladu Hotija.
Nenad Radosavljević – komentar: Prilično mršavo, nestabilno, lako za korupciju i pljačku ali to je uglavnom i cilj, zar ne? Naročito ovih koji su manjina i naročito ovih koji sami sebe zovu “Srpska lista” koji u tome imaju najviše iskustva. Ne, nije reč o iznuđivanju odluka u korist jadnog naroda. Reč je o klasičnoj korupciji i ličnim interesima.
03… Portparol Kosovske Policije Baki Keljani je za RTV Kim izjavio da, prema zvaničnoj odluci Vlade, “sva lica koja ulaze na teritoriju Кosova dužna su da budu podvrgnuta pregledima medicinskih timova”.Keljani je takođe naveo da Policija na prelazima izvršava svoje dužnosti u skladu sa propisanim zakonskim procedurama i sprovodi odluku Vlade Kosova. Slično je za RTV Kim potvrdio i zamenik direktora Kosovske policije DejanJanković. Na pitanje da li je tačno da juče na Jarinju nije bio dozvoljen ulazak na Kosovo građanima koji imaju dokumenta izdata u Srbiji, Janković kaže da nije upozanat sa time, ali je naglasio da “ukoliko nemaju urađen test na Kovid 19, građani sa dokumentima izdatim u gradovima Srbije, moraju dati tačnu adresu na kojoj će boraviti tokom sedam dana izolacije”.
Nenad Radosavljević – komentar: Od toga ti Dejane nema ništa. Pošteno i bolje je što nema. Ali ćuti, nemoj nikome da pričaš.
04… U Srbiji je, prema poslednjim podacima, od kovida 19 preminula još jedna osoba. Korona virusom zaraženo još 18 ljudi. Na korona virus je u poslednja 24 časa testirano 2.315 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih je 468.Od kovida 19 do sada su preminule 244 osobe.
Nenad Radosavljević – komentar: Danima već u Srbiji od virusa Korona premine po jedna osoba dnevno. E sada se ja pitam da li je to slučajno. Bože me sačuvaj da li to rade po rasporedu, koji pravi neko odozgo. Pitam se još i da li to stvarno premine neka osoba ili nas drže u stanju opreza da se zaraza ne vrati ili, što je najverovatnije kakav je bolesni režim na vlasti, da bi Kisićka, Kon i onaj iz Niša mogli i dalje da se po ceo dan šepure u medijima kao genijalci. A čemu nisu ni blizu.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165