REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA 10.07.2021.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LEPOSAVIĆ - 01--- Iz albanskih sredina na Kosovu i Metohiji nastavlja se odlazak stanovništva, čime se smanjuje i broj učenika u školama, i to za 28 odsto u poslednjih desetak godina, prenosi RTS.Prema Agenciji za statistiku, u nižem srednjem obrazovanju na Kosovu i Metohiji u školskoj 2008-2009. godini bilo je 319.154 učenika, dok je u školskoj 2020-2021. godini broj učenika pao na 229.664.

Nenad Radosavljević – komentar: Nije to ništa za 12 godina. Uža Srbija je i u tome rekorder u regionu i godišnje smanjuje broj stanovnika, kao nikada u istoriji, za po 50-60 hiljada.

02--- Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dacicć izjavio je danas, posle druge runde međustranačkog dijaloga, da je jedan od zaključaka da će se na osnovu svega što je rečeno biti pripremljen predlog mera i da je dogovoreno da sledeći sastanak sa evroparlamentarcima bude održan 17. i 18. septembra.On je dodao da bi predloge mera učesnici trebalo da rasprave do 1. septembra i da do tada dostave svoje primedbe.

Nenad Radosavljević – komentar: Kada bi se ukinuli svi principi manipulacije biračkog tela, putem medija, principi ucena birača i završno pretnji onima koji na izbore izlaze, koje je SNS razvio do savršenstva uz krađu glasova i zloupotrebu biračkih spiskova, oni bi izgubili bilo koje izbore. Pa, nisu blesavi. Kakve bre primedbe, kakvi bakrači. Oni bez zla na ulicama ne ostavljaju vlast. Zla koje će oni izazvati kada budu morali da odstupe i odgovaraju za sve pljačke i zloupotrebe i svi zajedno i svaki pojedinačno.

03--- Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić poručio je danas da opozicija treba da bude konkretnija i jasnija pošto nije uspeo da sazna šta su njihovi konkretni zahtevi u dijalogu sa vlastima koji je počeo uz posredovanje poslanika Evropskog parlamenta.On je danas gostujući na televiziji Prva rekao i da sem opštih mesta kao što su sloboda medija, sloboda izbornog procesa, nevršenje pritska na glasače, nije primetio konkretne zahteve opozicije koji su i uslov za konkretan dogovor u dijalogu kojem posreduju evroparlamentarci, dok je u onom drugom bez stranih posrednika već primetio izvestan konkretan napredak koji je već primetan u emisijama Javnog servisa i drugde kao deo postignutog dogovora.

Nenad Radosavljević – komentar: Kako može čovek da bude toliko pokvaren? Kako se ne zastidi od onih koji su mu okruženje kao porodica, familija, komšiluk a koji nisu takvi kao on.Nije valjda da takvih oko njega nema. Pa, nije moguće da su svi isti. On sve razume i jasno mu je šta radi. On jeste inače glup ali nije toliko da ne razume šta su posledice ovakvog njegovog delovanja po narod i zemlju. On dakle svesno, zbog sebe i najbližih pomaže guranje države u sunovrat od strane bande na vlasti. Neka mu je Bog na pomoći, tako se kaže. Nadam se da zbog predumišljaja u delovanju u njegovom slučaju to neće da se desi i da će ga stići pravda. Bar ovozemaljska. Kad tad, kad tad…

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji