REČ NEZAVISNOG VLASNIKA NENADA RADOSAVLJEVIĆA17.09.2020.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LEPOSAVIĆ - 01… Petar Stano, portparol Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, naveo je da su se obe strane u tehničkom dijalogu, ranije ove nedelje, saglasile da ceo sastanak danas posvete pitanju zajedničkih finansijskih potraživanja. Ne zna se šta su teme, a kako javlja dopisnik N1 iz EU, Kosovo dovelo delegaciju ekonomskih stručnjaka, nikog ko bi se bavio ZSO. Tako da se pretpostavlja da o tome na trilaterali neće biti reči. Kako dodaje, samo bateralno, Srbija je sa Lajčakom mogla to da potegne, ali detalji se još ne znaju. Podsetimo, delegacija Beograda insistira na tome da Zajednica srpskih opština bude prva tačka o kojoj će se razgovarati na današnjem sastanku. Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak naveo jeda će se razgovarati o dve teme, ali među njima neće biti Zajednica srpskih opština, kako je to poručivala srpska delegacija.
Nenad Radosavljević – komentar: Marko tvrdio da će ZSO biti prva tačka razgovora, Miroslav da se o tome neće razgovarati. S obzirom da su obojica sumnjivi, lako se može desiti da pobede i jedan i drugi. Ovaj prvi da ZSO ne bude prva tačka razgovora ali da ipak bude tema a ovaj drugi da ipak ne bude prva tačka kao što je Marko tvrdio. To je u njihovom stilu. A ko je Vuk i gde su ovce njih ne boli uvo.
02… Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da je Zajednica srpskih opština (ZSO) zakonska obaveza, međutim, da će nakon sporazuma i Statut biti ocenjen od Ustavnog suda.
Nenad Radosavljević – komentar: Usklađivanje Mustafa, usklađivanje… Međunarodni sporazum je postao zakonska obaveza koja se mora izvršiti. Pošteno u ovoj izjavi, osim pominjanja veštačke prepreke u obliku Ustavnog suda si bio vrlo racionalan, što se od tebe nismo nadali. I to konačno moram reći bez obzira na tvoje dugogodišnje eskiviranje izvesne realnosti.
03 Osnovne škole, srednje škole, kao i predškolske ustanove na teritoriji Kosova, koje rade u srpskom obrazovnom sistemu, od sledeće nedelje počinju sa radom, obavestila je predstavnike ovih obrazovnih institucija načelnica školske uprave Ministarstva prosvete Srbije za Kosova, Jasmina Dedić, saznaje KoSSev. Potvrdu ove informacije, od same Dedić, kao i detaljnije informacije o početku rada obrazovnih institucija pri srpskom obrazovnom sistemu, međutim, nismo uspeli da dobijemo, jer se Dedić do objavljivanja ovog članka ni danas nije javljala na pozive novinara KoSSev portala.
Nenad Radosavljević – komentar: Za ovu igru sa našom decom, jednog će dana neko morati da odgovara. U užoj Srbiji deca idu u školu od 01. Septembra, na Kosovu od 14-og a samo naša lebde sa sve RTS planetom.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165