VLADA POTVRDILA UKIDANJE VANREDNIH MERA NA PRELAZIMA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Najavljeno ukidanje vanrednih mera kosovskog ministarstva zdravlja potvrđeno je i na današnjoj četvrtoj sednici nove kosovske vlade koju od ove nedelje predvodi DSK. Od ponedeljka građani koji uđu na teritoriju Kosova ne podležu sedmodnevnoj samoizolaciji. Test na (eventualno) prisustvo koronavirusana nije im više potreban, ali će ih lekarske ekipe na terenu (zdravstveno) proveriti.

Na današnjoj sednici van snage su stavljene odluke od 31. maja koja su se odnosila na obavezu nošenja testa na koronavirus, ne stariji od 4 dana, odnosno meru samoizolacije u slučaju da se test ne poseduje pri ulasku na Kosovo.

Ukinula se i mera da će se do 20. juna epidemiološka situacija preispitati, saopštila je ova vlada nakon sednice.

Na snazi ostaje jedino mera medicinske provere onih koji ulaze na Kosovo. Pregled obavljaju timovi porodične medicine na samom prelazu.

Na današnjoj sednici odobren je i Priručnik za zaštitu od širenja virusa korona u kojem se, kako je kosovska vlada navela, preciziraju detalje o načinu organizovanja rada u privatnim i javnim preduzećima i drugim aktivnostima, a zašta će se zaposliti 200 zdravstvenih radnika koji će nadgledati primenu priručnika.

Mediji su u međuvremenu javili da je vlada na ovom sastanku odlučila da u potpunosti otvori granicu sa Albanijom, te da su ministri za nju glasali jednoglasno.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji