NAKON INCIDENTA PREOSTALI SRBI U ORAHOVCU ZABRINUTI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

ORAHOVAC Nakon poslednjeg incidenta, kada su nepoznate osobe pokušale da provale u kuću Mirjane Dedić, preostalo srpsko stanovništvo u Orahovcu zabrinuto je za svoju bezbednost, stoga apeluju na nadležne da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem.

Za vreme policijskog časa koji je na snazi zbog pogoršane epidemijske situacije, nepoznate osobe su preksinoć pokušale da provale u kuću Mirjane Dedić u Orahovcu.

 “Još je strah u meni, kad su počeli gore na sprat da lupaju ja sam pomislila zemljotres. Ovo je prvi put da se desi, rekoh zemljotres drugo nema šta... kakav crni zemljotres majko moja. Gore je bio i katanac, oni su obili i katanac, sve... Kad sam otvorila, to nisu bila deca, pa i policija ih je našla, jer ima kamere”, kaže za RTK 2 Mirjana Dedić.

Još uvek vidno uznemirena, Mirjana kaže da se na svu sreću sve dobro završilo,kao I da ništa nije ukradeno. O svemu je obavestila i Kosovsku policiju.

"Ja celu noć nisam spavala, iako mi je policija rekla mirno spavaj mi smo ovde, zovi mi dolazimo, ali ja dok sam se smirila”, rekla je Mirjana Dedić iz Orahovca.

Većina meštana u gornjem delu Orahovca nije želela pred kameru, jer se kako kažu boje za svoju bezbednost. Ovo je dodatno uznemirilo i njene komšije.

“U poslednje vreme ima dosta incidenata , nije samo što lupaju prozore, upadaju u napuštene srpske kuće, nego i porodice u kojima se živi. Razbili su prozor kod jedne žene, onda dole lupaju čoveku u ponoć na prozor, nije prijatno da moraš da ustaješ. Ne znaš kako da se ponašaš, nije ti svejedno da ćutiš, a ako reaguješ još gore, oni će još veće pritiske i napade da izvrše”, rekla je Zorica Moravčević iz Orahovca.

U gornjem delu grada, u ulici gde su crkva, škola, ambulanta i prodavnica Srbi uglavno provode svoje slobodno vreme. Kažu da ih je sve manje, a deca nakon završene srednje škole odlaze.

“Činjenica da možeš sam da privređuješ, ima nekolicina mladih nezaposlenih u Orahovcu, to je mali broj koji bi trebali neki stalni posao da dobiju, da bi opstali ovde, da bi živeli u Orahovcu”, kaže Zorica Moravčević iz Orahovca.

U Orahovcu danas živi 280 Srba. Oni sa kojima smo razgovarali, od nadležnih očekuju da rade više po pitanju bezbednosti u ovom gradu. Nadaju se i poboljšanju infrastrukture, ali i zameni električnih stubova koji im takođe zadaju probleme.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165