SPECIJALNI SUD DAO DETALJE O POSETAMA VOĐAMA OVK

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

HAG - Bivši lideri Oslobodilačke vojske Kosova, Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići, Redžep Seljimi, kao i drugi bivši pripadnici OVK, još uvek su u pritvoru Specijalnog suda, a nakon otprilike osam meseci počeli su da se sastaju sa članovima njihovih porodica u pritvorskim jedinicama.

Specijalizovane komore za Kosovo počele su da dozvoljavaju posete od 15. jula, a prvi koji se susreo sa svojom porodicom bio je Jakup Krasnići.

Majkl Dojl, portparol specijalizovanih komora za Kosovo, rekao je da su posete počele da se dozvoljavaju nakon uspešne kampanje vakcinacije.

Dojl je takođe najavio da će posete ostalim članovima porodice biti nastavljene u avgustu i septembru.

„Svi pritvorenici imaju ‘razumne načine’ za održavanje ličnih odnosa, uključujući posete članova porodice. U skladu sa medicinskim savetima i nakon uspešne kampanje vakcinacije u pritvorskim centrima, mere COVID-19 koje se primenjuju u pritvorskim centrima postupno se ukidaju i postupno uklanjaju. Lične porodične posete supružnika ili partnera zatvorenika, roditelja, dece i braće i sestara moguće su od 15. jula 2021. Očekuje se da će posete ostalim članovima porodice biti nastavljene u avgustu i septembru, ukoliko prva faza procene na osnovu dnevnih medicinskih novosti, bude pozitivna“, rekao je Dojl za Teljegrafi.

Dojl je dalje dodao da su pritvorenici i članovi njihove uže porodice dobili detaljne informacije o zakazivanju poseta, premda je, usled razloga privatnosti rekao da specijalizovane komore ne pružaju informacije o zahtevima za posete pritvorskim centrima.

Inače, prema definiciji u Uredbi o pritvoru, bliski rođaci uključuju supružnika, partnera, roditelje, decu, unuke, braću, sestre (što takođe uključuje braću i sestre samo od majke ili oca i usvojenu braću i sestre), bake i deke, mladoženju i nevestu.

Svima će biti dozvoljeno da provode vreme sa rođacima u Specijalnom pritvorskom centru, a da ih radnici ne nadgledaju u Ševeningenu, mestu gde su smešteni bivši lideri OVK.

Specijalni sud je posebnu pažnju posvetio organizovanju porodičnih poseta na osnovu pojednostavljene procedure.

Lični sastanci pritvorenika i supružnika / dece pritvorenika odvijaju se na prikladnom mestu u pritvorskoj ustanovi gde je dozvoljen fizički kontakt. Okruženje je van vidokruga i sluha pritvorskih službenika.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

baner_2_izbori_720.jpg

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165