КURTI NEĆE SUTRA NA KONSULTACIJE KOD TAČIJA, VESELJI HOĆE

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Кosovski premijer u ostavci Aljbin Кurti neće se odazvati pozivu predsednika Hašima Tačija na konsultacije sa vođama parlamentarnih stranaka radi određivanja mandatara za sastav nove vlade, dok je lider DPK Kadri Veselji potvrdio da će se sastati sa Tačijem, prenosi RTS.

To je najavila potpredsednica kosovske skupštine iz redova Кurtijevog Pokreta Samoopredeljenje Arberie Nagavci, rekavši da sada nije vreme za sastanke i da Tači mora da poštuje Ustav i raspusti skupštinu.

Dodala je da će, zbog situacije stvorene pojavom koronavirusa, vlada nastaviti da upravlja situacijom i da Tači treba da raspiše vanredne izbore čim se stvore uslovi za to.

Pored Кurtija, Tači je za sutra pozvao lidere drugih stranaka.

Predsednik Demoratske partije Кadri Veselji potvrdio je da će se odazvati pozivu i da će sa Tačijem da razgovara u 11 časova.

Pokret Samoopredeljenje protiv je formiranja nove vlade nakon što je u skupštini nedavno izglasano nepoverenje njegovoj, već se zalaže za nove izbore kada prođe kriza izazvana pandemijom.

Tači je rešen da ne raspisuje nove izbore, već da Кosovo dobije novu vladu.

Po Ustavu, pravo na mandatara ima stranka koja je na izborima 6. oktobra, prošle godine dobila najviše glasova, u ovom slučaju ponovo pokret Samoopredeljenje.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce



 



Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165