TAHIRI NAJAVIO SASTANAK SA UGOSTITELJIMA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Kosovski ugostitelji negodovali su zbog nove restrikcije radog vremena restorana, barova i tržnih centara okrivivši kosovsku vladu za „državni intervencionizam u privredi“. Odgovorio im je kosovski zamenik premijera, Besnik Tahiri porukom da je ta odluka doneta na predlog profesionalaca.

„Dobro smo upoznati sa situacijom u privatnom sektoru, posebno onom u ugostiteljstvu, ovo zatvaranje dolazi kao rezultat veoma snažnih preporuka profesionalaca da se u ovim okolnostima započne sa ovom fazom. U ovim okolnostima, sve dok nemamo vakcinu, nemamo ni brzi medicinski odgovor koji bi omogućio da živimo sa pandemijom, jer ona ne jenjava“, rekao je on za KosovaPress.

Istovremeno je najavio i sastanak sa udruženjem ugostitelja za sledeću nedelju kako bi se razgovaralo o tome šta može biti učinjeno za sektor ugostiteljstva.

Udruženje kosovskih ugostitelja zakazalo je za sutra sastanak u 14 časova u blizini kosovske Privredne komore kako bi razgovarali o predlozima i odlučili o sledećim koracima, piše KosovaPress.

Tržni centri i ugostiteljski objekti od sutra ponovo mogu da rade samo do 21:00, dok će se predavanja na svim javnim i privatnim univerzitetima održavati samo putem interneta, saopštio je juče kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj.

Ova odluka biće na snazi bar dve nedelje. 

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165