KOSOVSKA MITROVICA: OBEZBEĐEN DODATNI KARANTIN ZA OBOLELE SA LAKŠIM SIMPTOMIMA KORONAVIRUSA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

SEVERNA MITROVICA - Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica, na sednici održanoj danas, doneo je mere u cilju zaštite zdravlja stanovnika te opštine, navedeno je u saopštenju opštine Kosovska Mitrovica, prenosi TV Most.

1. Ukoliko prilike budu nalagale, to jest ukoliko kapaciteti smeštaja predviđenog za prijem obolelih od virusa Covid- 19 u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica, bude nedovoljan, u saradnji sa Studentskim centrom u Kosovskoj Mitrovici i nakon izvršenih pregleda nadležnih ispred Zavoda za javno zdravlje, obezbeđen je dodatni smeštaj - karantin za obolele sa lakšim simptomima u studenskom domu br. 2 sa ukupno 80 ležajeva, studenskom domu br. 5 sa 100 ležajeva i studentski dom br. 6 sa 160 ležajeva;

2. Zabranjuje se kretanje građana u periodu od 17.00 do 05.00 časova, osim subote i nedelje kada je zabranjeno kretanje u periodu od 15.00 do 05.00 časova;

3. Zabranjuju se okupljanja i boravak na javnim površinama (igralištima i parkovima) na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica;

4. Zabranjuje se okupljanje više od 5 osoba, u zatvorenim prostorija i na otvorenom prostoru;

5. Apeluje se na građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova, a da prilikom izlaska obavezno nose zaštitne maske i rukavice, održavaju ličnu higijenu uz što češće pranje ruku, drže rastojanje od 1-2 metra prilikom susreta sa drugim osobama na ulicama.

6. Apeluje se na sve sugrađane koji su bili u inostranstvu ili su bili u kontaktu za osobama kod kojih je potvrđeno postojanje virusa KOVID 19, da se strogo pridržavaju mere kućne samoizolacije u cilju sprečavanja širenja zaraze i zaštite svog i zdravlja svojih najbližih.

7. Timovi volontera radiće i tokom naredne nedelje i vršiće distribuciju paketa pomoći penzionerima i najugroženijim porodicama sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica. 

8. Pozivaju se svi stariji građani koji nemaju rodbine ili nisu u mogućnosti da na drugi način nabave osnovne životne namirnice, da mogu svakoga dana u periodu od 08.00 do 16.30 časova podneti zahtev za pružanje pomoći oko nabavke i dostave životnih namirnica, pozivom na sledeće brojeve telefona kol centra:

028 / 421 - 140  i 028 / 421 - 141

064 / 852 - 37 - 15 za Viber poziv za gluva i nagluva lica.

 

Izvor Kosovo Online

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

Click Here Arrow ok

UPIS 2024 Buduce Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

mir@rtvmir.com

Tel:

+381 28 83165