ITALIJANSKI LEKARI DELE SVOJA ISKUSTVA U ODGOVORU NA KOVID19

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

PRIŠTINA - Italijanski ministri spoljnih poslova i odbrane i institucije na Kosovu su upravo završili drugi vebinar pod nazivom „Bolničko upravljanje kovid 19 pacijenatima: italijansko iskustvo za Kosovo“.

Kako se navodi, događaj koji je deo bilateralne saradnje, koju sponzorišu italijanska Ministarstva spoljnih poslova i odbrane, organizovao je italijanski Vojno-medicinski tim koji je trenutno raspoređen na Kosovo u okviru italijanske pomoći lokalnim institucijama u odgovoru na pandemiju.

Ambasador Italije Nikola Orlando otvorio je seminar poželevši dobrodošlicu svim učesnicima. Usledilo je obraćanje general-majora Mikelea Rizija, komandanta misije KFOR pod vođstvom NATO-a, koja pruža logističku podršku Vojno-medicinskom timu.

U saopštenju se dodaje, da Italijanski infektolozi i anesteziolozi su kroz nekoliko panela sa svojim kolegama na Kosovu podelili svoja iskustva iz prve ruke u upravljanju pandemijom. Svi paneli su održani na engleskom jeziku, sa prevodom na albanski i srpski jezik.

Italijanski Vojno-medicinski tim čine lekari i profesionalne medicinske sestre iz Oružanih snaga Italije koji su bili raspoređeni u provincijima severne Italije po izbijanju krize sa koronavirusom. U poslednje tri nedelje, tim je izvršio istraživanje u svim glavnim bolnicama na Kosovu i uspostavio odličnu saradnju i razmenu informacija sa svojim kosovskim kolegama, stoji u saopštenju.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165

Najčitaniji