ANTONIJEVIĆ: ČEKAMO REZULTATE 111 UZORAKA

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

S. MITROVICA - Zavod za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici čeka na rezultate 111 uzoraka osoba suspektnih na COVID-19. Sa izuzetkom 61 uzorka koji su juče poslati Veterinarskom specijalističkom institutu u Kraljevu, ostali uzorci poslati su još prošle nedelje laboratoriji „Vatreno oko“ pri Kliničkom centru Srbije, ali rezultati i dalje nisu dostavljeni.
Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici, dr Aleksandar Antonijević, objašnjava da na rezultate nekih od uzoraka iz Beograda čeka već 6 dana što otežava rad na suzbijanju širenja zaraze.
„I da stignu rezultati posle 6 dana, ništa nam ne znače. Neki pacijenti su krenuli da se oporavljaju i više nisu ni zarazni jer su infektivni par dana pre pojave simptoma i tokom trajanja najjačih simptoma, i posle tog perioda nam rezultat ništa ne znači jer ljude nismo sprečili da šire infekciju“, navodi on.
Iz laboratorije u Beogradu na pozive iz Zavoda govore da će rezultate izdati ubrzo, ali to obećanje ostaje neispunjeno već nekoliko dana.
Zavod za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici na početku epidemije je uzorke briseva za PCR testove slao u Torlak, a potom Veterinarskom specijalističkom institutu u Kraljevu odakle su rezultati redovno stizali. Od juče se uzorci ponovo šalju u Kraljevo, a rezultati se očekuju danas posle 13 časova.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

baner_2_izbori_720.jpg

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165