BLIC: TELEKOM UŠAO U DRUGI KRUG TENDERA ZA KUPOVINU KOSOVSKOG OPERATERA IPKO

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BEOGRAD – „Telekom Srbija“ ušao je u drugi krug tendera za kupovinu kosovske telekomunikacione kompanije IPKO, ekskluzivno saznaje "Blic". Sa njim u trci su još sedam kandidata zainteresovanih za ovog operatera koji je u vlasništvu Telekoma Slovenije.

Iz ove kompanije nisu želeli zvanično da potvrde saznanja Blica, ali ovaj beogradski dnevnik podseća da je u intervjuu za današnje štampano izdanje „Blica“, Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe", istakao da su oni izuzetno zainteresovani za ovu transakciju.

„Naš ponuda nije politička već, naravno, ekonomska i za nas vrlo bitna u realizaciji našeg cilja da postanemo telekomunikacioni lider. Ne razumem baš one koji porede ovu našu ponudu sa ponudom koju smo dali u Albaniji pre dve godine. Mi već poslujemo na području Kosova i Metohije kao fiksni i mobilni operator i ne vidim zašto bi neko bio protiv našeg dodatnog investiranja, jer je to pre svega dobro za korisnike i ekonomiju na ovom području. Ali sačekaćemo da vidimo kako će se situacija odvijati“, naveo je Lučić.

Treba podsetiti da je, iako je vlasnik 100 odsto udela kosovskog operatera mobilne telefonije IPKO Telekom Slovenije, Odbor Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije (RTEPK) u julu prošle godine doneo odluku po kojoj on ne može da promeni vlasnika bez prethodnog odobrenja ovog tela.

Facebook

Vremenska prognoza

LEPOSAVIĆ VREME

Baneri

 

baner_2_izbori_720.jpg

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165