PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PET LICA IZ OPŠTINE LEPOSAVIĆ

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LEPOSAVIĆ - Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv pet lica zbog sumnje da su izvršili krivična dela “učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi”, “zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja”, “primanje mita”, kao i “krijumčarenje robe” i "davanje mita”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, advokat Miloš Delević.

U pitanju su tri pripadnika Kosovske policije i dva lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih dela “krijumčarenje robe” i "davanje mita”, rekao je Delević, dodajući da su svi iz opštine Leposavić.

Prema njegovim rečima, oni su optuženi da su delovali u organizovanoj kriminalnoj grupi. 

“Sud ima rok od 15 dana da zakaže saslušanje, gde će se optuženi izjasniti o krivici”, naveo je Delević i dodao da će odbrana imati više informacija nakon prvog saslušanja.

Podsetimo, tokom prve akcije sprovedene u maju mesecu prošle godine na severu Kosova, pritvoreno je 19 policijskih službenika, od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti, osumnjičenih za krivična dela zloupotrebe službenog položaja, organizovanog kriminala, krijumčarenje, uzimanje i davanje mita.

Nakon toga, uhapšena su još dva policijska službenika D. P. i V. T. na prelazu Jarinje i u Južnoj Mitrovici, kao i pripadnica Kosovske policije B. T. u Zubinom Potoku.

Policijski inspektorat Kosova i istražitelji Istražnog odeljenja su potom, 24. oktobra, u saradnji sa Policijom Kosova, uhapsili još tri policajca u severnom delu Mitrovice. 

U međuvremenu, nekoliko lica upućeno je u kućni pritvor, nakon čijeg isteka se brane sa slobode.

Baneri

 


izbori

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Radio Televizija Mir je posvećena svojim gledaocima i slušaocima.

RTV MIR - SA SVOG PRAGA

Email:

rtvmir@gmail.com

Tel:

+381 28 83165