"ZATVORENICIMA ĆE BITI DOZVOLJENO DA RADE IZVAN ZATVORA"

Nedelja, 25. avgust 2019, 18:33

|

Izvor: RTK LIVE

|

|

PRIŠTINA - Zatvorenicima u kosovskim zatvorima biće uskoro dozvoljeno da rade i izvan kruga zatvora. To će im biti omogućeno na osnovu administrativnog uputstva koje će, kako se očekuje, Ministarstvo pravde potpisati sledeće nedelje, piše Gazeta Express.
 
Generalni direktor Kosovske korektivne službe, Nehat Tači, u intervjuu za „Ekonomia Online“ najavio je da će sledeće nedelje putem administrativnog uputstva neki zatvorenici imati priliku da napuste zatvore u osam sati ujutru, rade u privatnim kompanijama i uveče se vrate da spavaju u zatvoru.
 
„Zatvorenici koji koriste pogodnosti odlaska kući za vikend, a koji ne krše unutrašnja pravila Kosovske korektivne službe mogu biti deo zatvora otvorenog tipa. Oni koji se tretiraju u zatvoru otvorenog tipa čekaju da se negde od sledeće nedelje potpiše administrativno uputstvo da se svima njima dozvoli rad napolju, tj. oni će moći u 8 ujutru da izađu iz zatvora, da rade u nekoj privatnoj kompaniji i da se uveče vraćaju i spavaju u zatvoru“, rekao je on.
 
Tači je rekao da je u toku nekoliko projekata povodom rehabilitacije i resocijalizacije zatvorenika.
 
„Ima različitih profila kao na primer, u oblasti poljoprivrede zatvorenici vrše delatnosti – stolarstvo, u vezi sa vodovodom, strujom, IT i još nekoliko drugih profila gde zatvorenici mogu da završe različite treninge da bi bili pripremljeni da nakon izlaska iz zatvora budu deo društva“, rekao je on.
 
Facebook

Vreme