<

Za tvitove Marka Đurića milion dinara godišnje

Četvrtak, 14. septembar 2017, 16:39

|

Izvor: Rtv Kim

|

|

KOSOVSKA MITROVICA - Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uprkos politici Vlade o uštedama u javnom sektoru, sklopila je ugovor sa marketinškom agencijom "Blumen group" u iznosu od 948.000 dinara za usluge "strategije komunikacije na društvenim mrežama".
 
U dodatnom pojašnjenju koje je Komisija za javne nabavke Kancelarije za KiM uputila 19. jula, od potencijalnih ponuđača je traženo da pojasne da li po stavkom "standardizacija nastupa na društvenim mrežama" podrazumevaju i profile direktora Marka Đurića na društvenim mrežama, kao i zvanične profile Kancelarije.
 
Na pitanje da li neko ko se u Kancelariji bavi odnosima sa javnošću može da vodi društvene mreže, umesto da se za tako nešto plaća milion dinara privatnoj agenciji - odgovor nije stigao.
 
Kancelarija nije odgovorila ni na pitanje ovog lista da li je postojala mogućnost da direktor Marko Đurić sam piše tvitove na svom profilu, umesto da to u njegovo ime radi privatna marketinška agencija.
 
Direktorka Blumen grupe Nataša Pavlović Bujas istakla je da su sami, kao firma koja već 27 godina puni budžet Republike Srbije, zainteresovani da svi procesi budu transparentni i da poslove realizuju profesionalci.
 
Ona je objasnila da je na poslu koji su sklopili sa Kancelarijom za KiM za sada angažovano četvoro ljudi, a da za "standardizaciju nastupa" Kancelarije na društvenim mrežama mesečno dobijaju 65.833,33 dinara, što na godišnjem nivou iznosi 790.000 dinara neto.
 
"Proces javne nabavke Kancelarija za KiM je sprovela tokom jula i avgusta ove godine, te sa nama zaključila ugovor kao ponuđačem koji je ispunio sve uslove, uključujući i najnižu ponuđenu cenu", navela je.
Facebook

Vreme