Za godinu dana biće rešeno vodosnabdevanje u Gračanici?

Utorak, 05. avgust 2014, 17:59

|

Izvor: Beta

|

|

GRAČANICA - Ambasada Švajcarske je odobrila projekat koji će rešiti problem pijaće vode u nekoliko sela u opštini Gračanica.
 
Problem pijaće vode u selima u opštini Gračanica - u Suvom Dolu, Lepini, Skulanevu i Radevu biće rešen u narednih godinu dana zahvaljući projektu koji je Opštini odobrila Ambasada Švajcarske.
 
U okviru istog projekta izgradnje regionalnog vodovoda biće rekonstruisan i vodovodni sistem u Batusu, navodi se u saopštenju opštine. 
 
Predsednik opštine Gračanica, Branimir Stojanović rekao je da će realizacijom tog projekta konačno biti rešen problem vodosnabdevanja u selima Skulanevo, Suvi Do, Lepina i Radevo gde su se meštani vodom, koja je često hemijski i bakteriološki neispravna zbog čestih padavina, snabdevali iz bunara. 
 
O značaju izgradnje vodovoda na teritoriji opštine Gračanica Stojanović je danas razgovarao sa vođom tima za seoski vodovod i kanalizaciju Dorš Grupe Alanom Braunom. 
 
Braun je Stojanovića obavestio da će 25. avgusta biti donet dinamički plan realizacije projekta sa svim pratećim rokovima.
Facebook

Vreme