VUČIĆ PENZIONIŠE DIKOVIĆA, MENJA ŠEFOVE OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI...

Petak, 14. septembar 2018, 17:37

|

Izvor: B92

|

|

BEOGRAD - Kako nezvanično saznaje B92, biće kadrovskih promena u Vojsci Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kapacitetu vrhovnog komandanta.Prvi na listi bi trebalo da bude načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji će biti penzionisan.
 
Pored Dikovića, bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika Generalštaba, kao i novi komandant Specijalne brigade.
 
Podsetimo, Vojni sindikat Srbije je 4. juna ove godine objavio da je Dikoviću 22. maja prestala služba u Vojsci Srbije, “po sili zakona“. 
 
Diković je u aprilu ove godine rekao da “ne može i neće da priča o spekulacijama o penzionisanju“, uz napomenu da “ta tema nije ključna i nešto o čemu bi trebalo da se piše“. 
 
Tabloid “Alo“ je tada naveo da je Diković mogao još u maju da se povuče, a mandat mu je istekao u junu ove godine. 
 
"Nisam ni znao da mu ističe mandat, nije me vojni kabinet upozorio", rekao je tada Vučić i dodao da je "u svakom slučaju opterećen mnogim drugim stvarima, pre svega Kosovom". 
 
Mediji su ranije pisali da bi novi načelnik Generalštaba mogao da postane general-major Milan Mojsilović, aktuelni pomoćnik ministra odbrane Aleksandra Vulina, zadužen za politiku odbrane, a pre postavljenja na tu dužnost od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.
Facebook

Vreme