VUČIĆ MURU: UKIDANJE TAKSI, PA DIJALOG

Četvrtak, 14. mart 2019, 16:57

|

Izvor: Tanjug

|

|

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s britanskim diplomatom izjavio je da se nada da će međunarodna zajednica nastaviti s pozivima Prištini da odustane od takse.Vučić je danas razgovarao sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom, nakon čega je rekao da će Srbija odmah po ukidanju takse biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom.
 
Mur je preneo Vučiću da je od Prištine zahtevao ukidanje taksi, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. 
 
Vučić je upoznao Mura sa "činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO". On je rekao i da su uvođenje taksi i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu najbolji dokaz da "Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region". 
 
Vučić je tokom razgovara o bilateralnim odnosima, koji su, kako se navodi, uprkos kompleksnim okolnostima, dobri, izrazio zainteresovanost za dalje unapredjenje i jačanje sveukupne saradnje. 
 
Mur je rekao da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet.
 
Facebook

Vreme