Vlasi podseća: Izbori kosovski a ne srpski

Utorak, 03. decembar 2013, 16:06

|

Izvor: RTV Mir

|

|

PRIŠTINA, 03.12.2013. - Nijedan gradonačelnik i nijedna lokalna vlast u opštinama sa srpskom većinom ne treba da zaborave da su ovi izbori sprovedeni po ustavu i pravnom sistemu Kosova, navodi poznati prištinski advokat Azem Vlasi.

 

Bivši visoki jugoslovenski funkcioner ističe i da predizborna kampanja za lokalne izbore u opštinama sa srpskom većinom nije bila fer jer se forsirala jedna lista.

„Nove lokalne vlasti u opštinama sa srpskom većinom ne treba da se zavaravaju i da se bave visokom politikom, jer su te opštine u okviru ustavnog i pravnog sistema Kosova“, kaže Vlasi.

Vlasi dodaje da bi izabrani gradonačelnici trebalo da se skoncentrišu na probleme lokalne zajednice a ne da „podgrejavaju lažne nade kako će te opštine sada biti produžena ruka Srbije“.

Što se tiče opština sa albanskom večinom i pobede Pokreta „Samoopredeljenje“ u Prištini, Vlasi kaže da su građani Kosova glasali za promene.

„U Prištini je pobedio jedan ozbiljan kandidat koji je imao ozbiljan program i viziju i ostavio je dobar utisak na građane. Građani znaju da on pripada ’Samoopredeljenju’, ali za njega su glasali zbog njegove ličnosti a ne zbog političke formacije kojoj pripada.

Izvor: radio KiM

Facebook

Vreme