UHAPŠENA JEDNA OSOBA ZBOG „ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA"

Petak, 20. septembar 2019, 17:12

|

Izvor: KoSSev

|

|

PRIŠTINA - Jedna osoba juče je uhapšena zbog „zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja“ „podmićivanja“ i „neovlašćenog vlasništva, kontrole i posedovanja oružja“, saopštili su iz Kosovske policije.
 
Regionalna jedinica za istraživanje privrednog kriminala i korupcije u Prištini, započela je istragu nakon što je dobila informacije od oštećenog da osumnjičena osoba zloupotrebljava svoju funkciju u pravosudnom sistemu i svojim delima diskredituje položaj i ugled sudije kao i ugled pravosudnog sistema.
 
Tokom istrage, službenici ove jedinice utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je osumnjičena osoba navodno od oštećenog ranije dobila iznos od četiri hiljade evra, kako ne bi postupio u skladu sa službenim obavezama sudije.
 
Inkriminisano lice je u trenutku jučerašnjeg hapšenja zatražilo od oštećenog iznos od još dve hiljade evra na ime isplate ukupno dogovorenog iznosa od šest hiljada evra, a u vezi sa slučajem u kom je ranije već bila doneta presuda.
 
Nakon hapšenja, osumnjičeni je pretresen u prisusustvu advokata odbrane u Regionalnoj kancelariji u Peći. U džepu mu je pronađeno dve hiljade evra, odnosno novac koji je korišćen tokom „simulacije izvršenja krivičnog dela korupcije“, dodaje se u saopštenju Kosovske policije.
 
Uz usmeno odobrenje tužioca, izvršen je pretres stana osumnjičenog, u kom je pronađeno i oduzeto vatreno oružje, jedan punjač i deset šaržera, kao i novac u iznosu od deset hiljada evra, razna dokumenta, presude i sudski zapisnici.
 
Po nalogu Specijalnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati.
Facebook

Vreme