Uhapšen Dragoslav Kosmajac

Nedelja, 09. novembar 2014, 18:23

|

Izvor: RTS, B 92

|

|

BEOGRAD - Uhapšeni Dragoslav Kosmajac i još sedam ljudi, rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.
 
Krivična dela za koja se oni terete su od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje. Hapšenja nemaju veze sa trgovinom droge.
 
Ministar policije je rekao da je posle četiri meseca istrage uhapšen Dragoslav Kosmajac i još sedam osoba, osumnjičenih za saučeništvo, da su svi srpski državljani, kao i da su četiri lica uhapšena u Sremskoj Mitrovici, a ostali u Beogradu. 
 
Osim Kosmajca, u Beogradu su uhapšeni i D.M. (59), zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, M.R. (42), zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja pomaganjem i V.B. (64), zbog krivičnog dela prevara. 
 
U Sremskoj Mitrovici uhapšeni su B.Š. (51) i Ž.Š. (54), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, kao i B. S. (37) i D. J. (49), zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, dodaje se u saopštenju.
 
Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić krajem juna označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji, uhapšen je u Beogradu u svojoj kući. 
 
Ministar Stefanović je dodao da se Kosmajac tereti za pet krivičnih dela, od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje, kao i da ovo hapšenje nema veze sa prodajom narkotika. 
 
"Radimo sa onim što imamo, a možda ćemo kasnije doći i do drugih krivičnih dela", rekao je Stefanović. 
 
Ministar je rekao i da štrajk advokata neće uticati na ovaj događaj, jer su svima dodeljeni advokati po službenoj dužnosti. 
 
Stefanović je rekao da niko od članova Kosmajčeve porodice nije uhapšen. 
 
Upitan kolika je zaprećena kazna za koje se Kosmajac i njegovi saradnici sumnjiče, Stefanović je rekao da je to stvar Tužilaštva, ali da očekuje da, s obzirom na to da je on i ranije bio osudjivan, neće dobiti najnižu kaznu. 
 
"Mi smo se koncetrisali na ono što možmeo odmah da dokažemo, u smislu imovine koju poseduje, a za koju ne postoji poreklo, i poreske prijave. Onda se otvaraju mogućnosti za dalje", rekao je Stefanović. 
 
"Nema nedodoriljivih, nema koga se plašimo i ova država će se obračunati sa svima koji krše zakon", rekao je ministar unutrasnjih poslova.
Facebook

Vreme